Антибактериални прозорци

Антибактериални прозорци – предназначени за използване в медицински заведения, антибактериалните прозорци са много търсени днес и продължават да нарастват. Тези модели се препоръчват за монтаж навсякъде, където има много хора едновременно. Когато се използват на такива места, антибактериалните прозорци помагат да се избегне масова инфекция. В лечебните заведения те предпазват реконвалесцентите с отслабен имунитет от нови заболявания. А в заведения с голям трафик прекъсват веригата на предаване на бактерии или вируси. Тази статия ще ви разкаже за характеристиките на антибактериалните прозорци и техните опции за конфигурация. По какво се различават антибактериалните прозорци от обикновените? С течение на времето върху вътрешните и външните повърхности на обикновените пластмасови. Алуминиеви и дървени прозорци се натрупват огромен брой микро организми и бактерии, вируси, гъбички или спори на мухъл.

Антибактериални прозорци

Всички те представляват заплаха за здравето. Всъщност при проветряване течението носи микро организми из стаите и рискът от инфекция се увеличава. Освен това за инфекция не е необходимо да се вдишват бактериите и вируса. Микро организмите се заселват на различни повърхности и през ръцете навлизат в лигавицата на окото или в назофаринкса. Преди имаше само един начин да се предпазите – като миете прозорците често. Той причини много неудобства. Днес към него е добавено още едно – инсталирането на прозорци, чиито повърхности са способни бързо сами да унищожат микроорганизмите. Освен това такива дизайни са абсолютно безопасни за хората. Продукти, които са фатални за гъбички, бактерии и вируси, не са в състояние да навредят на човешкото здраве. Това беше едно от основните изисквания за тяхното създаване.

Антибактериален ефект

Антибактериалните прозорци също са безопасни за животните. От какво са направени антибактериалните прозорци? Дизайнът на моделите с антибактериален ефект е същият като при обикновените прозорци. Рамка, фиксирани и подвижни крила, прозорци с двоен стъклопакет и обков с дръжки. Разликата е във факта, че повърхностите на всички компоненти се отварят със специално съединение, способно да убие повечето микроорганизми. Антибактериално стъкло. Прозорците с двоен стъклопакет заемат около 70 % от площта на прозореца. Това означава, че повечето патогени се натрупват на повърхността им. За да се осигури антибактериален ефект, за производството на тези елементи се използват очила със специално покритие, състоящо се от сребърни йони. Този метал дори убива бактерии, устойчиви на антибиотици.