Вакуумни изолационни стъкла

Според настоящите стандарти площта на остъкляване на жилище е от 18 % до 25 % в обществени сгради. Което прави задачата за повишаване на топлинната ефективност на прозоречните отвори много спешна. Вакуумни изолационни стъкла. Топлоспестяващите технологии за прозорци с двоен стъклопакет се развиват в две посоки. Покритие на стъклото със светлопропускащи покрития, които предотвратяват преноса на топлина. Тоест отразяват инфрачервения компонент на спектъра вътре в помещението. Разработване на проекти за стъклопакети с различен брой камери или контролирани характеристики на въздух или газ 2 и 3-камерни стъклопакети. При които една от камерите е изпълнена с дехидратиран въздух или инертен газ. На практика се използват и двата метода за повишаване на топлоизолацията, но всеки от тях се е доближил до своя технологичен предел. Тяхното сложно приложение не дава изразен ефект, но значително влияе върху цената на остъкляването.

Вакуумни изолационни стъкла

Вакуумът е абсолютен изолатор. Общият дизайн на вакуумната опаковка се състои от две стъкла, дистанционери с височина 0,15-0,5 милиметра между тях. Уплътнителна верига и тръба за изпускане на газ за премахване на въздух от кухината между стъклата. Стъклените листове на опаковката са залепени заедно по контура. Техническият вакуум ще осигури коефициент на топлопреминаване, което отговаря на изискванията за висококачествени прозорци с двоен стъклопакет. Изчисленията и производството на прототипи показаха, че еднокамерният вакуумен стъклен блок може да осигури. Пропускане на светлина в диапазона от 90 до 95 % от пропускливостта на еднокамерен пакет. В зависимост от технологията на получаване на дистанционери вътре във вакуумната опаковка. Коефициент на топлопреминаване е до 0,7 m² в зависимост от материала и технологията на оформяне на стълба. Използването на топло отразително покритие върху едно от стъклата увеличава коефициента до 0,85.

Прозорци с двоен стъклопакет

Звуко пропускливост на нивото на еднокамерни прозорци с двоен стъклопакет. Въпреки че вакуумът не провежда звукови вълни, вложките между стъклата стават проводници на звукови вълни. Сериозно предимство на вакуумното стъкло е намаляването на теглото с един и половина пъти. И намаляването на дебелината с повече от половината в сравнение със стандартния двукамерен дизайн. Еднокамерните и двукамерни прозорци с двоен стъклопакет няма да пропуснат студа в стаята. Те ще задържат топлината и ще ви позволят да създадете уют в къщата. Най-новите пластмасови прозорци ефективно отразяват топлината и задържат топлината в къщата. Осигурява чист въздух без прах, течение и уличен шум. Енергоспестяващ и топлоизолационен стъклопакет. Универсален прозорец с енергоспестяващо покритие и външно двойно сребърно покритие. Има висока светлопропускливост, топлоизолация и предпазва помещението от ултравиолетово лъчение и топлина. Отопляем стъклопакет. Термо пакетите ще осигурят оптимални температурни условия в помещението и няма да изсушава въздуха. Стъклото ще се превърне в допълнителен източник на топлина. Няма да пропуснете студа през зимата и жегата през лятото.

Проблеми на вакуумно изолационно стъкло и начини за решаването им

Привлекателността на ефективността на изолационните свойства на вакуума е изправена пред технически и технологични трудности. Вакуумът във вътрешната кухина създава съответен натиск върху външната повърхност. Когато се разтоварва до среден вакуум, проектното налягане е близко до якостта на огъване на стъклото на прозорците. В този случай е необходимо да се вземат предвид акустичните натоварвания и топлинните деформации, които ще изпитат истинските прозорци. Решението на проблема е да се придаде на опаковката свойствата на монолит. За да се създаде ефект на стабилност на монтажа между стените на опаковката, е необходимо да се постави достатъчен брой дистанционери. Които от своя страна не трябва да намаляват пропускането на светлина. Запълване на кухината с гелообразна изпарена течност, пълна със стъклени калибрирани топчета. И двете технологии са преминали етапа на прототипи. Но не са свободни от недостатъците, които не позволяват използването им в промишленото производство на вакуумни изолационни стъкла.