Двоен стъклопакет

Формулата на прозореца се използва за символично записване на основните му структурни свойства. С него можете лесно да определите общата дебелина на прозореца. И стъклата, включени в него, броя на камерите в него и вида на тяхното пълнене. Неразделна част от модерния пластмасов прозорец е прозорецът с двоен стъклопакет. Това е конструкция от две или повече стъкла, между които има изсушен въздух или инертен газ за създаване на максимална топлоизолация в къщата. Когато поръчвате пластмасови прозорци, трябва да посочите какво стъкло искате и да съставите необходимата формула за прозорец с двоен стъклопакет.

Двоен стъклопакет

Броят на стъклата и тяхната дебелина зависят от климатичните условия на региона. Например твърде тънкото стъкло може да не издържи на силни и поривисти ветрове. Но дори и без да е необходимо да се претегля структурата на прозореца не се препоръчва. Най-често срещаният прозорец с двоен стъклопакет, който се поръчва за монтаж в жилищни помещения, се счита за камера от две стъкла с дебелина четири милиметра с разстояние между тях, равно на шестнадесет милиметра. Според формулата, която мениджърът предписва, се оказва 4x16x4 = 24. Това е стандартен комплект, който отговаря на GOST 24866-99 Стъклопакети залепени за строителни цели.

Изготвяне на формула

Можете да изберете по-дебело стъкло или стъкло с различна дебелина основното тук е да се вземе предвид ширината и височината на прозореца. Особено внимание се обръща на този въпрос при изготвяне на формула за остъкляване на фасади, витрини или покриви, където има голямо натоварване от вятър върху прозорците. Броят на камерите в прозореца с двоен стъклопакет и разстоянието между стъклата могат да бъдат различни. Например във версията 4x12x4x16x4 този индикатор е равен на дванадесет и шестнадесет милиметра. Стъклата образуват две камери, представената формула принадлежи на прозорец с дебелина 40 мм обобщаваме всички показатели във формулата. Увеличаването на броя на камерите в прозореца е начин за подобряване на топло- и звукоизолацията.