Елементи на пластмасовия прозорец

Те се научиха да правят повечето продукти за бита от пвц, от четки за зъби до пластмасови прозорци. Съществува мит за опасностите от вещества, съдържащи се в поливинилхлорида. Но това наистина е просто мит, тъй като пвц е нетоксичен и абсолютно безопасен, но е важно материалът. От който е направена пластмасата, да е от първично производство и да се знае точно неговият състав. Елементи на пластмасовия прозорец. Що се отнася до запълването на самия прозорец, тук има много нюанси. Няма да говорим за всичко, но ще опишем накратко дизайна. Той изпълнява носеща функция и служи като рамка в прозореца, която се монтира в отвора на прозореца. Изработена е от PVC и трябва да има стоманена армировка вътре. В рамката е важно да се обърне внимание на дебелината на пластмасовите стени.

Елементи на пластмасовия прозорец

Армировката вътре в рамката и крилото трябва да има дебелина на стоманата най-малко 1,4 мм и да има U-образна форма. Само в този случай прозорецът ще придобие необходимата твърдост. Няма да присвива и увисва и ще отговаря на необходимите коефициенти на топлоизолация. Стоманена лента на отварящите се крила на прозореца, която е пряко отговорна за отварянето. Както и за плътното прилягане на крилата в затворен режим. Гъвкава гумена прослойка, уплътнява прилягането на профила към стъклото и прилягането на крилото към рамката. Висококачественият уплътнител трябва да отговаря на най-високите изисквания, тъй като осигурява херметичност на кръстовището на крилото през целия живот на прозорците. Пластмасов елемент с който стъклопакетът се закрепва към профила на прозореца. Както можете да видите, PVC прозорецът е доста сложен конструктор, така че неговото производство и монтаж трябва да се доверяват само на професионалисти.

Стъклопакет

Частично можете да видите обковите, като отворите крилото на прозореца. Металните части, които се намират в края на крилото или по периметъра на рамката са обковите. По-голямата част обаче е скрита от очите на потребителя. Дръжки, брави за деца, щипки и други, допълнено към вътрешния обков, които помагат да се направи работата на прозореца още по-удобна и по-безопасна. Това обикновено наричаме стъкло, тоест прозрачната част на прозореца. Прозорецът с двоен стъклопакет заема до 90% от целия прозорец, а също така е отговорен за поддържането на топлина и тишина в къщата. Прозорецът с двоен стъклопакет може да бъде едно, двe или трикамерен в зависимост от броя на стъклата. За разделяне на пространството между очилата се монтира дистанционер. Елементи на пластмасовия прозорец. Той, първо, помага за запазване на топлината и второ, предпазва стъклото от замъгляване, тъй като абсорбентът се излива в рамката. За да бъде конструкцията на стъклопакета херметична, той е запечатан с уплътнител по периметъра.