Избор на первази за прозорци

Обикновено перваза на прозореца се избира набързо. Изключение правят онези ситуации, когато клиентът иска да го комбинира с плот или да го превърне в уютна пейка. В противен случай хората се задоволяват със стандартния пластмасов вариант. Избор на первази за прозорци. Предлагаме да не губите от поглед този важен детайл и да помислите предварително кой перваз на прозореца е по-добър. Също така ще разберем как да изберем правилния размер, това ще ви помогне да запазите къщата топла и суха. Ако клетката покрие батерията и топъл въздух не тече към стъклото, ще се образува конденз. И заедно с това ще има мухъл по дограмата и ще се разхерметизира. Ако говорим за остъкляване на сложни стаи – U-образен балкон или полукръгла тераса – е предвиден и перваз на прозореца. Под всеки прозорец се поставя част, след което частите се закрепват с конектори.

Избор на первази за прозорци

Доста е трудно да направите измервания сами, доста е трудно да се определят параметрите. По-добре е да се обадите на специалист, който ще вземе предвид необходимите надбавки, технологични характеристики. Как да изберем размера на перваза на прозореца за пластмасови прозорци? Перваза на прозореца служи не само за красота, но и насочва топъл въздух. За да осигурите равномерно разпределение на топлината в къщата, трябва да изберете правилната дължина и ширина. Дължина – ще трябва да измерите отвора на прозореца и да добавите 10-15 см в резерв към получената стойност. Прозоречният перваз обикновено се простира отвъд границата на склоновете с 5–8 см от всяка страна. Широчина – оптималният размер на издатината се определя, като се вземе предвид дълбочината на отвора на прозореца. Трябва да добавите 3 до 6 сантиметра, за да надвесите ръба на стената. Не можете да направите голяма надбавка.

Материал на перваза

В противен случай въздухът от батерията няма да може да се издига свободно. Ще се появи конденз. Малка надбавка също не е подходяща, тъй като топлият въздух ще бъде насочен директно към стъклото. Резултатът е същият – конденз и мухъл. Ако искате широк перваз на прозореца или ще покриете батериите с кутия, имате нужда от вентилационни отвори. Те позволяват на въздуха да се движи свободно. Може да бъде пластмаса, дърво, композит, естествен или изкуствен камък. Много зависи от бюджета. Пластмасата се използва по-често, защото е по-евтина. Това не му пречи да служи дълго време, като е сигурен и надежден. Той не се страхува от влага, не се деформира, рядко се чупи. Въпреки това, той не изглежда толкова уважаван, колкото естествените материали. Външен вид – ако видите, че майсторът ще инсталира конструкция с драскотини, това не трябва да е така. Необходимо е първо да се провери материалът за повреди. Специално внимание трябва да се обърне на качеството на краищата. Те трябва да са спретнати.

Метод на монтаж

Има няколко варианта – с използване на лепило и цимент. Дървените продукти абсорбират вода, така че не могат да се полагат върху мокра повърхност. За това се използват скоби. Често се използва полиуретанова пяна. Аксесоари – тапи, скоби, лайсни, решетки попадат в тази категория. В краищата на продуктите се монтират тапи, покриващи точките на срязване. Най-често това са пластмасови елементи, понякога с ламиниране. Скобите се използват за закрепване на перваза на прозореца, по-специално дървен. Конекторите се предлагат под формата на надлъжни и ъглови съединители. Тяхната задача е да установят структура със сложно остъкляване: U-образна, овална. Решетките се врязват в перваза на прозореца, за да осигурят ефективно разпределение на топлия въздух.