Какво е херметичност на прозорци

Разглежданият параметър за модели, изработени от PVC профили, се регулира и информира за нивото на херметичност на въздух и вода. Какво е херметичност на прозорци. Настоящите стандарти показват при каква разлика в налягането влагата може да проникне през уплътнителните вериги. Както и обемите на въздуха, които могат да проникнат в 1m² от конструкцията. В зависимост от класа пластмасови прозорци, в първия случай допустимият показател варира в диапазона от 150 – 600 за предпочитане е по-висока стойност, а във втория – от 3 до 3-50 m³ по-ниска стойност е за предпочитане. Предимства на херметичността. Високият клас на водо- и въздухонепроницаемост гарантира създаването на комфортни условия в интериора.

Какво е херметичност на прозорци

Уплътнените прозорци имат много предимства, които са основни за този тип продукти. Ефективно предотвратяване на проникването на шум и прах от улицата в стаите. От интериора през есенно-зимния период не позволява на водата да проникне дори при силни валежи и ураганни ветрове. Благодарение на това качество на пластмасовите модели. Собствениците на имоти не трябва да се притесняват за безопасността на довършителните работи на склоновете и стените в непосредствена близост до отворите. Също така, херметичността на прозорците помага да се спести добре от отопление. Недостатъци на херметичността. Възможността за ефективно улавяне на водни и въздушни течения при неправилна употреба може да създаде известно неудобство. Основната причина, която провокира недостатъците на прозорците – PVC профилът не е в състояние да осигури естествен обмен на въздух.

Вентилация на помещението

В резултат на това, когато капаците са затворени, изобщо няма вентилация на помещението. Което е неприемливо за жилищни и работни помещения. Този проблем е особено актуален през отоплителния сезон, когато е нерационално прозорците да са отворени за дълго време. В такива случаи бързо възниква недостиг на чист въздух и микроклиматът в помещенията се влошава. Увеличава се съдържанието на въглероден диоксид и влага във въздуха. Новата вентилация има само краткотраен ефект. Този микроклимат е особено вреден в спални, детски и офиси. За да се поддържа оптимален микроклимат през цялата година, се препоръчва незабавно да се оборудват прозорците със специални устройства. Тези устройства ще ви позволят удобно да проветрявате помещенията през лятото и зимата. Начини за поддържане на оптимален микроклимат. В момента са разработени няколко системи, които са в състояние да осигурят непрекъснато подаване на необходимия обем чист въздух.