Какво е shtulp прозорец

Основната характеристика на дизайна на прозореца на рамката е различната функционалност на крилата. Само един от тях, който е активен, работи както за отваряне, така и за проветряване. Втората клапа е пасивна. На нея е монтиран shtulp, който осигурява плътна веранда и херметичност при затворен прозорец. Няма механизъм за сгъване. Може да се отвори само след отваряне на основното крило. Какво е shtulp прозорец. Друга особеност, която отличава прозореца shtulp от обикновения е, че неговият дизайн осигурява възможност за изключително процепна микровентилация. Мрежата против комари може да се монтира само върху цялата площ на отваряне. Най-често срещаният тип хардуер за shtulp прозорци. Поставят се върху профила на пасивното крило в горната и долната му част. Изпъкналата част на болта влиза в отвора на ударника който е поставен върху рамката. В този случай се осигурява плътен вестибюл на пасивното крило. Когато и двете клапи са в затворено положение, ключалките не се виждат. Те могат да бъдат достъпни само чрез отваряне на активен лист.

Какво е shtulp прозорец

Алтернатива на фиксаторите. Оформя се чрез фиксиращи пръстени, които се монтират в горната и долната част на пасивното крило, върху горната гънка на крилото. Тегленето се контролира от дръжка, разположена в долната част на крилото, което улеснява отварянето и затварянето на крилото. По-скъпи фитинги, които улесняват максимално използването на пластмасов прозорец. В комплект с затварящия механизъм на вратата са монтирани скоби, които изключват рязко затръшване на пасивното крило. Спомагателно хардуерно устройство, което позволява отварянето на активното крило в режим на микровентилация на слота. В този режим остава малка междина, която позволява на външния въздух да преминава. Освен това микролифтът ви позволява да удължите експлоатационния живот на пантите, като намалите натоварването действащо върху тях.

Поддръжка

По-лесна поддръжка. Дизайн с по-малко труднодостъпни места, където се натрупват прах и мръсотия. Висока степен на стегнатост. Затворените врати надеждно предпазват помещението от прах, шум, течения. Издръжливост. По отношение на експлоатационния живот и гаранционния срок, пластмасовите прозорци от този тип по никакъв начин не отстъпват на традиционните impost блокове. За пластмасови балконски врати увеличаване на ширината на свободния проход. Поради тези предимства прозорците shtulp са популярни сред хората, които избират да монтират двукрили конструкции. Освен това самият дизайн на този тип дограма усложнява проникването. Листата са подсилени с ребра за втвърдяване, като и двете са фиксирани с штулпална ключалка. Активното крило се фиксира допълнително от греди и блокове.