Какъв е срока на експлоатация

Пластмасовите прозорци перфектно задържат топлината, осигуряват редовна вентилация и имат редица други предимства. Те обаче също изискват поддръжка макар и проста поддръжка и ремонт. Рано или късно всеки прозорец трябва да бъде сменен, а това важи и за PVC конструкциите. Какъв е срока на експлоатация. Как да определим, че е време за смяна на прозорците и как да изберем PVC продукт, който ще издържи дълго време, ще разкажем в тази статия. Какво влияе върху експлоатационния живот на пластмасовите прозорци. Прозорецът ще издържи по-дълго от посоченото в гаранционната декларация, ако е надежден. Качеството и издръжливостта на един прозорец зависи от много параметри. Надеждност на профила. Практиката показва, че PVC продуктите на известните марки си струват парите. Преди да поръчате прозорци на неизвестна марка, проучете техническите им характеристики. Намалената цена може да означава спестяване на качеството. Това ще се отрази в по-лошо на експлоатационния живот.

Какъв е срока на експлоатация

Качеството на прозорците с двоен стъклопакет. Между стъклата по периметъра е разположен дистанционер, изработен от алуминий или пластмаса. По периметъра на стъклопакета има уплътнител. Качеството на стъклопакета пряко зависи от използваното стъкло от производителя, качеството на уплътнителните материали и производствените процеси за сглобяване на стъклопакета. Качеството на фитингите. Дръжките, сгъваемите ножици, щифтове, ключалки, подплата са предназначени за определен експлоатационен живот. Най-добре се показаха фитингите, произведени от немски и австрийски фирми. Евтиният китайски обков може да доведе до непланиран ремонт на крилото още 5 години след активна експлоатация. Най-често проблемите възникват поради лошо уплътняване на фугите между прозоречния блок и стените.

Грешки при инсталиране

Студените мостове могат да бъдат разположени под перваза на прозореца. Отстрани на склоновете и над прозореца в резултат на неправилно монтиране от страна на монтажниците от фирмата за дограма при запълване на отворите с пяна. Например, монтажниците извършват работа при температури на замръзване и използват пяна, която не е проектирана да се втвърдява при минусови температури. Срокът на експлоатация на прозореца при наличие на монтажни дефекти намалява, тъй като теченията и влажността се увеличават. Въпреки цялата си непретенциозност, пластмасовите прозорци изискват основна поддръжка. Веднъж годишно е необходимо фитингите да се смазват със специално съединение. Два пъти годишно е необходимо да се регулира микровентилационната система на сезонен режим от зима към лято и обратно. Като следвате тези указания за поддръжка и периодично сменяте гумените уплътнения, можете да разчитате на десетилетия на обслужване без подмяна или ремонт.

Знаци, че PVC дограмата трябва да бъде ремонтирана или сменена

В условията на българския климат и при редовна употреба средният експлоатационен живот на пластмасов прозорец е 20 години. Само продукти от доверени производители, монтирани при спазване на правилата за запечатване, оцеляват до обещаните 40 години срок на годност. Има редица признаци, които показват лошо здраве на прозорците: Обковът за накланяне и завъртане не се отваря добре, крилото пада от касата при сгъване назад. От прозореца има постоянно духане, въпреки скорошната смяна на уплътнителната гума и регулирането на обкова. Стъклата се замъгляват отвътре. В ъглите се е появил мухъл, който се връща след измиване с домакински химикали. Необходимостта от подмяна на прозорци възниква не само в старите къщи.

Знаци, че PVC дограмата трябва да бъде ремонтирана или сменена

Купувачите на нови апартаменти от икономична класа често се сблъскват със ситуация, когато на прозорците се монтират металопластични прозоречни блокове с тънко стъкло. Смяната на уплътнителната гума или регулирането на цапфите няма да помогне тук, трябва да смените прозореца. На входа на жилището в стария фонд има и жители с продукти, в които пластмасата е пожълтяла от време на време, а течения се усещат по целия периметър на рамката. Невъзможно е да поправите такива дефекти сами. Винаги можете да получите съвет и да поръчате висококачествена дограма с монтаж в регионалния офис на нашата фирма. Повече от 10 години проектираме и монтираме прозоречни системи, които са доказали своята надеждност и не подвеждат собствениците.