Как да остъклим верандата

За монтаж на прозорци в жилищни сгради, апартаменти или офиси, топлите пластмасови прозорци с UV защита и други полезни опции са най-подходящи. Как да остъклим верандата. Когато става въпрос за веранда или друга външна площ, изборът е по-труден. Кратък контролен списък ще ви помогне да определите основните изисквания за бъдещо остъкляване. В зависимост от вашите нужди и бюджет изберете опция за остъкляване. Топло или студено остъкляване. Ако използвате веранда за лятна ваканция, можете да изберете икономичен вариант от алуминиев профил. Трябва да се отбележи, че в студено време на балкон или тераса с алуминиево остъкляване е почти толкова студено, колкото и навън. Пластмасовите конструкции задържат топлината по-добре, но са по-скъпи. Тип отваряне на крилото. Има два варианта, плъзгащи се системи, при които крилото се движи стриктно в равнината на профила по водачите, или фитинги за накланяне и завъртане. Той взема предвид фактора удобство и личните предпочитания на клиента.

Как да остъклим верандата

Студеното остъкляване е по-евтино, но дава по-малко възможности за използване на балкон или тераса през зимата. За монтаж на веранди, като алтернатива на постоянните конструкции, понякога се използват меки прозорци завеси от огъваема пластмаса. Недостатъкът им е, че прах, мръсотия, вятър и дъжд все още влизат във верандата. Капиталните PVC продукти и алуминиеви конструкции осигуряват по-интимна и комфортна атмосфера на терасата. Плъзгащите се рамки могат да се използват за декориране на тераса или лоджия от пода до тавана. Ще се окаже красиво, функционално и евтино. Алуминиевите рамки не са подходящи за жилищни помещения, тъй като металът създава студени мостове и не осигурява топла атмосфера на верандата през зимата. При пластмасовия стъклопакет с плъзгащи се врати ще получите стилни и издръжливи пластмасови конструкции. Тази опция ще струва повече от инсталирането на алуминиев профил, но ще осигури по-удобна температура в студено време.

Топъл пластмасов стъклопакет

Това е по-скъпо от предишните опции. Позволява ви да създадете удобно пространство за целогодишно използване: нивото на шума се намалява. Топлината се запазва и се осигурява стабилен микроклимат. Остъкляване на верандата: характеристики на дизайна. Дизайнът на верандата има значение при избора на вида остъкляване. Ако стаята е разширение под лек покрив, предлагаме да помислите за PVC остъкляване от пода до тавана. Когато верандата е в процес на изграждане, покривът може да бъде направен и от полупрозрачен материал. Това допринася за привлекателността на пристройката в слънчеви дни. Той е идеален за създаване на собствена оранжерия или просто светло и открито пространство. Преди да направите остъкляването, трябва да проверите дали трябва допълнително да изолирате самата веранда. Ако трябва да направите изолация, това може да стане с помощта на подово отопление, минерална вата и други опции за изолация.

План за студено остъкляване

Ако планирате да инсталирате студено остъкляване, можете да оставите вътрешната украса непроменена или да използвате материали без ефект на задържане на топлина. Заедно с остъкляването се поръчват врати към верандата. Практичен вариант е PVC сгъваема или плъзгаща се врата. Този тип дизайн спестява място, докато вратата изпълнява функциите си перфектно. Ако една врата разделя студена тераса от топла къща, по-добре е да инсталирате изолирана врата, за да избегнете студени мостове. Новите прозорци с двоен стъклопакет и кокетната дограма осигуряват защита от прах, мръсотия, шум и комфорт на терасата и верандата. За да определите колко ще струва подходящият за вас вариант на остъкляване, използвайте безплатната консултация с мениджъра на фирмата. Ние предлагаме на нашите клиенти ниски цени и бързо изпълнение на поръчката. Разберете подробности за цената на остъкляването на верандата и се обадете на измерителя, като се обадите на фирмата.