Как да подменим стъклопакетите?

Профилните системи са оборудвани с подвижни стъклопакети, които позволяват частично демонтаж на прозорец или блок на врати. Поради това е възможна по всяко време подмяна на стъклопакета в прозореца в случай на повреда или подобряване на топлинните характеристики на продукта. Такива ремонти са много по-лесни и по-икономични от подмяната на цялата конструкция, която често не е особено необходима. Как да подменим стъклопакетите. Предвидена е възможност за подмяна за всички видове дограма от всякакви профилни системи – пластмаса, алуминий и дърво. Самият процес на премахване на старото стъкло и инсталиране на ново не отнема много време. Изисква пълен демонтаж на прозоречния блок или крилото. За производителите на прозорци е от полза хората, които се обръщат към тях за помощ, да заменят цялата конструкция. Такава необходимост обаче възниква в случай на сериозно нарушение на оригиналната геометрия на формите на рамката или значително увреждане на профила.

Как да подменим стъклопакетите?

Най-често това се наблюдава значително слягане на основата поради нарушаване на носещите конструкции на долните етажи поради опит за хакване след взрива както във вътрешността, така и откъм улицата поради естествено снижаване на налягането при продължителна работа стъклените тела постепенно губят свойствата си. Обикновено в такива случаи специалисти посещават обекта и оценяват състоянието на рамките и профила. Ако стъклото се счупи в резултат на удар, тогава задачата е значително опростена – в тази ситуация рамките най-често запазват същата геометрия и е достатъчно да смените стъклото. Подмяната на прозорците с двоен стъклопакет се извършва не само поради механичните им повреди и намаляване на налягането. В някои случаи собствениците на прозорци вече не са доволни от нивото на топло или звукоизолация на тези продукти.

Препоръки от специалистите

В такива ситуации е най-практично да се ограничим до смяна на стъклопакета и да подобрим работата на блоковете за прозорци или врати с минимални разходи. Някои собственици на прозорци, в опит да спестят пари, искат да се ограничат до минимален ремонт. При механични повреди, които нямат проходен характер, те се интересуват доколко е възможна смяна на стъкло в стъклопакет? По принцип има работещ начин за извършване на тази процедура. Въпреки това, при извършване на такава услуга от наети специалисти, е по-изгодно да се смени цялото стъкло. Това се дължи на факта, че технологията за инсталиране на ново стъкло е доста трудоемка и професионалистите ще включат времето, прекарано в сметката. По-практично е да се възползвате от възможността и да инсталирате нов подобрен модел.