Как изглеждат безшевните прозорци

Съвременните пластмасови прозорци отдавна са престанали да бъдат рядкост, броят на собствениците на жилищни имоти. Които са предпочели пвс конструкции и са оценили всичките им предимства, непрекъснато расте. Прозорците от пвс профили се превърнаха в познат елемент от нашето ежедневие и се възприемат като нещо цялостно и неизменно. Въпреки това, пазарът на прозорци непрекъснато се подобрява, като се стреми да предложи на потребителите по-модерни технологични и естетически решения. Как изглеждат безшевните прозорци. Безшевните прозорци могат да се конкурират с прозорците, с които всички са свикнали. Разлики между безшевните прозорци и традиционните модели. Технология на производство на традиционни пластмасови прозорци. Стандартната производствена технология включва два етапа на монтаж на дограма и крила. Секциите от пвс профил са свързани помежду си под прав ъгъл чрез заваряване, което води до заваръчен шев. Това е жлеб, който минава между външния и вътрешния ъгъл на рамката.

Как изглеждат безшевните прозорци

По правило ширината на заваръчния шев не надвишава 4 мм, а дълбочината е 0,5 мм. Тъй като металът и пластмасата имат различни точки на топене. Излишната пластмаса се събира в жлеба, който се отстранява на втора стъпка чрез фрезоване. В случай на монтаж на конструкции от ламиниран профил на фугите, които са подложени на фрезоване, се отрязва декориращ филм. При последващото точно боядисване се крие малък дефект, но е трудно да се нарече перфектен. Сянката на кръстовището може да се различава от профила с цветно ламиниране с няколко полутона. Веднага след монтажа, заваръчният шев е почти невидим, но по време на работа на прозореца в него може да се натрупа прах. Той започва да привлича вниманието и да нарушава хармонията на структурата на прозореца. Така за купувачите, които са внимателни към детайла. Заварката е важен елемент в цялостния интериорен дизайн и конструкцията на прозорците.

Процес на изработка

Процес на изработка на безшевни PVC прозорци. Производствените процеси на модерна PVC дограма непрекъснато се усъвършенстват. Производственото оборудване се обновява. Водещи производствени компании следят най-новите разработки в областта на дограмата и своевременно модернизират технологичните линии. Въвеждането на оборудване за съединяване на прозоречни профили по безшевна технология, дава възможност за постигане на фуги, чийто заваръчен шев не надвишава 0,3 мм ширина. Такава връзка не изисква фрезоване и следователно допълнителни манипулации. Същността на технологията се състои във факта: Че ръбовете на прилягащите участъци на профила са подложени на интензивно нагряване по начупена линия, а не по равнината на връзката. Благодарение на тази техника беше възможно почти да се удвои общата дължина на нагряване и площта на повърхностите, които трябва да се съединяват.