Как изглеждат плъзгащите прозорци

Остъкляването на балкона ви позволява значително да разширите неговата функционалност. Да създадете по-удобни условия и да постигнете по-добри икономии на енергия. За постигане на оптимален ефект е необходимо да изберете правилната опция за остъкляване. По-специално, трябва да изберете люлеещи се или плъзгащи се прозорци към балкона. Тези опции имат своите плюсове и минуси, които ги правят предпочитани в определени случаи. Как изглеждат плъзгащите прозорци. Когато избирате кои прозорци са по-добри плъзгащи се или шарнирни, е необходимо да вземете предвид устройството и на двете опции. Люлеещите се прозорци са традиционни конструкции с крила, които се използват за остъкляване на апартаменти и къщи. Конструкцията е на базата на PVC профилна рамка, върху която са окачени пластмасови крила. Конструкцията на фитингите позволява те да бъдат напълно отворени или отворени в режим на вентилация. Възможно е монтиране на еднокамерна или двоен стъклопакет, което осигурява подобрена икономия на енергия.

Как изглеждат плъзгащите прозорци

Плъзгащите се прозорци имат специална конструкция на рамката с надлъжни релси. При отваряне или затваряне крилото се движи по тези водачи. Така той остава постоянно в равнината на рамката. Остъкляването от този тип най-често се извършва с помощта на алуминиеви плъзгащи системи. Това са олекотени рамки от алуминиева сплав, обикновено с едно стъкло. При затваряне крилото е сигурно фиксирано със специални ключалки. Херметичността се осигурява от висококачествени уплътнения. Могат да се използват и пластмасови системи. По дизайн са подобни на остъкляването. Основната разлика е използването на PVC профил за производството на рамката и подвижните крила, което подобрява топлоизолационния капацитет. В прозорците може да се монтира не само едно стъкло, но и двоен стъклопакет. При използване на стъклопакет се осигурява по-високо ниво на топлоизолация. В много случаи това ви позволява да премахнете въпроса кои прозорци са по-топли плъзгащи се или шарнирни.

Характеристики

Когато избирате кои прозорци е по-добре да поставите на балкона плъзгащи се или люлеещи се. Трябва да се съсредоточите върху плюсовете и минусите на плъзгащите се системи. Пред плъзгащите се системи включват следните характеристики. Високо ниво на топлоизолация, особено при инсталиране на прозорец с двоен стъклопакет. Възможност за отваряне в режим на вентилация. Монтажът на енергоспестяващи пластмасови прозорци на балкона или лоджията ви позволява да създадете допълнителна стая в апартамента. Подложена на висококачествена изолация на оградата и балконската плоча. Можете да обмислите възможността за комбиниране на балкона с пространството на стаята.