Как изглежда композитния прозорец

В обозримо бъдеще стъклените композитни прозорци, които имат по-добри експлоатационни характеристики. Трябва да заменят продуктите от пвс профили. Как изглежда композитния прозорец. Те вече се произвеждат масово днес и са представени от доста голям брой модели. Но поради високата си цена не са достъпни за широк кръг от потребители. Въпреки това, благодарение на впечатляващ списък от предимства. Те вече са предпочитани от много купувачи и тези продукти имат ярки перспективи. Стъкленият композит се произвежда по технология, според която фибростъклото се импрегнира с термоактивни смоли и непрекъснато се изтегля през матрица, загрята до + 150 ° C. Освен това профилите излизат от това формиращо устройство вече достатъчно втвърдени. В зависимост от поръчката се използва съответната шприцформа.

Как изглежда композитния прозорец

Напречното му сечение може да бъде всяко, което дава възможност за създаване на формовани елементи с различен релеф на повърхността и размери. Въпреки че стъкленият композит е 60 % стъкло, той не може да се нарече тежък материал. Осигурява се леко тегло поради относително ниската му плътност която достига до 1,6-2,0 t/m³. В същото време стъкленият композит се характеризира с огромна здравина. Компонентите, направени от него, се използват активно в производството. Това са автомобили самолети лодки и яхти и водопроводно оборудване и тръби с различни диаметри спортна екипировка строителни материали от ново поколение. Стъкленият композит се използва и за производството на басейни и корпусни елементи за високоскоростни електрически локомотиви. Може да се използва за създаване на части с всякакъв релеф на гладка монолитна повърхност. Която може успешно да замести компоненти, изработени от метал, дърво и пластмаса.

Стоманени облицовки

САЩ са лидери в тяхното производство, а в Япония от него вече се произвеждат части за Airbus 380, един от най-големите самолети. Той беше активно използван при създаването на най-новия самолет със среден обсег MS-21. Такъв прекрасен материал е избран за следващото поколение прозорци. Единственото нещо, което все още усложнява широкото му използване, е сравнително сложната и скъпа производствена технология. Обковите на стъклените композитни прозорци могат да се оставят нерегулирани на всеки 6-12 месеца. Тъй като рамките и крилата на такива конструкции имат същия линеен коефициент на разширение и са практически едно цяло. Предимства на стъклените композитни прозорци. За да се предотврати деформирането на прозорците от пвс профил по време на работа, независимо от качеството на пластмасата. Всички те трябва да бъдат подсилени със стоманени облицовки. Това значително увеличава теглото на конструкциите.