Как са изобретени пвс прозорците

Как са изобретени пластмасовите прозорци. Как са изобретени пвс прозорците. Първите компоненти за производството на PVC профили са получени през 19 век, а самият поливинилхлорид е синтезиран през 1912 година. Пластмасовите прозорци обаче започнаха да се правят едва през четиридесетте години и първият опит беше очевидно неуспешен. Желанието за получаване на висококачествен продукт обаче беше толкова голямо, че работата продължи. За Европа, бедна на природни ресурси. Този проблем отдавна се смята за един от най-неотложните – беше необходимо да се създаде достъпен синтетичен аналог. Който да надмине основния прототип, изработен от естествено дърво, по отношение на производителността. Първият успех идва през 60-те години, когато се използват стабилизатори и други добавки, които увеличават здравината на профилите и удължават експлоатационния им живот до 40 години. Този момент може да се счита за отправна точка за началото на триумфалното шествие на пластмасови модели.

Как са изобретени пвс прозорците

Първоначално на собствениците на дървени прозорци беше предложено да ги заменят с PVC продукти безплатно. Тази рекламна кампания беше изключително успешна. Потребителите оцениха новостта. Оттогава европейските купувачи все повече избират пластмасови прозорци, а дограмата в жилищните и търговските имоти намалява всяка година и в крайна сметка балансът започва да се измества в полза на нов продукт. Защо пластмасовите прозорци са по-добри от дървените прозорци в стар стил Прозорците, изработени от пластмаса и масивна дървесина, имат приблизително еднаква издръжливост, а експлоатационният живот на висококачествената дограма може да бъде много по-дълъг – това се доказва от стари исторически къщи с родни дървени прозорци, които при правилна грижа все още са в добро състояние.

Функционални характеристики

Ползите обаче се определят не само от този параметър. PVC продуктите превъзхождат старите дървени прозорци по няколко важни критерия имат перфектни многофункционални обков, които осигуряват плътно притискане на крилата и отварянето им в различни равнини имат отлична херметичност, която остава в продължение на много години има по-малко висококачествени дърводелски модели, които по много функционални характеристики са по-ниски от профилните конструкции, изработени от пластмаса не изискват специална сложна поддръжка и редовно подновяване на декоративния слой върху повърхността на вратите и касите лесен за използване практически не се деформират и при правилна инсталация запазват стабилността на формата. Дърводелските прозорци бяха заменени с по-модерни модели от лепени еврогреди, които могат сериозно да се конкурират със своите PVC колеги.