Как се поставя гаражен прозорец

Анализът на целта, за която собственикът на автомобила се нуждае от гараж, ще ви помогне да вземете правилното решение. Ако това е само място за съхранение на автомобил, закрилянето му от дъжд. Сняг и други природни бедствия, тогава прозорецът вероятно не е необходим. Но ако гаражът е мини работилница, в който майстор извършва ключарска, ремонтна и други видове работа. Тогава не можете без прозорец. Как се поставя гаражен прозорец. Кои прозорци да инсталирате в гаража. Зависи от характеристиките и изискванията, които собственикът поставя към гаража. Високи топлоизолационни параметри, защита срещу проникване на неоторизирани лица, възможността за отключване на прозореца отвън. Остарелите прозорци с дървена дограма не отговарят на много от тези характеристики като херметичност, топлоизолация, защита срещу взлом.

Как се поставя гаражен прозорец

Материал за гаражни прозорци – преглед. Съвременният пазар предлага няколко опции за прозоречни системи за монтаж в гараж. Всяка от които има както предимства, така и недостатъци. Стъклени блокове. Идеално пропускат светлина, но не ви позволяват да видите какво се случва вътре. Заедно със светлината през тях проникват външни звуци, но те са устойчиви на огън и задържат топлина. Най-ценното свойство на стъклените блокове според шофьорите е възможността да се монтират самостоятелно с помощта на циментова замазка. Или специално лепило, докато размерът и формата на прозореца не са значителни, всеки отвор може да бъде запълнен. PVC дограма. Всеки знае ползите от тях. Монтирайки пластмасови прозорци в гаража, собственикът ще осигури на стаята херметичност, топло и звукоизолация. Цената им е сравнително ниска, а размерът, формата, фитингите могат да бъдат избрани индивидуално. Времето за инсталиране също не е много дълго.

Eксплоатационни характеристики

Прозорци с дървена дограма. Ако това е висококачествен прозорец от естествено дърво, тогава цената му може да бъде доста осезаема за потребителя. В същото време самите рамки ще изискват внимателна редовна поддръжка измиване, боядисване, третиране с антисептичен разтвор. Дървените прозорци се монтират в гаражи, разположени в близост до къщата. В случай, че това не е просто гараж а работилница, място за среща и общуване с приятели. Панорамни прозорци. Когато се намират в личен парцел в близост до частно домакинство, гаражите с големи прозорци стават все по-популярни. Но цената на панорамните прозорци е доста висока. Най-често шофьорите правят избор в полза на пластмасови прозорци. Наред с ниската цена, поради малкия си размер, те имат отлични технически и експлоатационни характеристики.