Как се прави топло остъкляване

В апартаменти с ограничени кадри често е възможно да се увеличи използваемата площ чрез добавяне на балкон към жилищното пространство. В някои случаи собствениците избират студени плъзгащи се рамки вместо топли PVC конструкции, които имат своите предимства. Тази статия ще бъде полезна, ако планирате да инсталирате или замените остъкляването на балкона си. И искате да научите повече за плюсовете и минусите на различните опции. Как се прави топло остъкляване. Стандартното студено остъкляване за балкони и лоджии с алуминиев профил. За разлика от топлата и полутоплата версия, където се използват прозорци с двоен стъклопакет двойно стъкло, тук, като правило, се монтира единично стъкло. Лекият алуминиев профил и единично стъкло няма да добавят значително напрежение към парапета и основната плоча. Опасността от срутване на лоджията е изключена за стари къщи. Не е необходимо да получавате разрешение за преустройство жилищната площ не се увеличава, няма причина за официалната регистрация на вашите действия.

Как се прави топло остъкляване

Температурата на лоджията при слана ще се различава малко от температурата навън. Ако през зимата във вашия район често се появяват ниски температури, ще бъде неудобно да използвате лоджията. През зимата, когато вратите се отварят, стъклата които са замъглени от висока влажност, бързо замръзват. Високата влажност през студения сезон, това явление не е необичайно. За да предотвратите това, е необходимо да избършете стъклото от влага, преди да плъзнете клапите. Иначе студеното остъкляване е по-евтин вариант от топлото остъкляване. Има разлика във функционалността, така че трябва да претеглите плюсовете и минусите, преди да изберете. Топлото остъкляване предотвратява загубата на топлина и ви позволява да организирате отделен офис или ъгъл за добра почивка на лоджията. Топло остъкляване. Те правят остъкляване за балконски зони по същия начин като прозорците за апартаменти от многокамерен профил с двоен стъклопакет.

Остъкляване

Нивото на енергийна ефективност на конструкцията може да се увеличи при желание. Можете да приложите всяка опция за отваряне на крилото: люлеене, накланяне, люлеене, плъзгане. Всяка опция за дизайн, възможност за боядисване на профила във всякакъв цвят. Има характеристики, които са свързани с технологията за производство на PVC продукти и могат да повлияят на решението за остъкляване на балкон. Коя опция за остъкляване да изберете. Студеното остъкляване е бюджетно решение, когато искате да подредите нещата на лоджията и няма планове да го използвате през цялата година. Кога трябва да изберете монтаж на топло остъкляване. Има междинен вариант между топло и студено остъкляване и металопластични плъзгащи се рамки. Те са по-евтини от пълноценните PVC прозоречни блокове от 5-камерен профил. При студено време температурата на остъклената лоджия и в къщата се различава средно с 10-15 градуса.