Как се правят щори по поръчка

Отдавна са отминали дните, когато къщите се строяха по стандартни проекти и изглеждаха ежедневни и еднакви. В съвременната архитектура се обръща голямо внимание на индивидуалния облик на сградите. По-специално, това се изразява в създаването на прозорци с необичайни форми и конфигурации, например кръгли, триъгълни, сводести или еркери. Красиви и стилни решения отдавна са открити от дизайнерите. Това могат да бъдат нестандартни щори, ролетни щори. Плисирани щори и други ефективни и практични методи за проектиране. Как се правят щори по поръчка. Нестандартните щори са отлично решение за декориране на сводести, еркери, наклонени, триъгълни и други прозорци с оригинална форма. Те изглеждат необичайно и имат определени характеристики за инсталиране. При закупуване на такъв продукт е необходимо да се вземат предвид размерът и формата на отвора на прозореца, разположението на щорите, методите на закрепване и други нюанси.

Как се правят щори по поръчка

Щори на сводести прозорци. Такъв продукт благоприятно ще подчертае оригиналността и привлекателността на сводестия отвор на прозореца, идеално ще се впише във всеки интериор. Този тип щори могат да бъдат закрепени както към повърхността на тавана, така и към стената. За проектиране на отвор за прозорец под формата на арка се използват продукти с хоризонтални и вертикални летви, както и плисирани завеси. Щори за еркери. Днес формата на еркера на отвора на прозореца е доста разпространена и популярна. Съответно се произвеждат и щори със специален дизайн за украса на прозорци с тази форма. По принцип за декориране на еркери се използват вертикални щори, които са монтирани на един общ корниз със специална форма. Наклонени щори Такива продукти са специално проектирани за монтаж върху наклонени или шарнирни прозоречни конструкции, като се вземат предвид всички специфични характеристики на този тип прозорци.

Хоризонтални ламели

Те се различават от обикновените щори по това, че имат направляващи кабели, които ги държат успоредно на повърхността на прозореца под всякакъв ъгъл на наклон. Щори за триъгълни прозорци За триъгълни прозорци можете да използвате щори както с вертикални, така и с хоризонтални ламели. Основната отличителна черта на такива продукти е различната дължина на плочите. Ако ламелите са разположени вертикално, при отваряне на прозореца късите пластини преминават към по-дългите. Продуктите с хоризонтални ламели се състоят от два корниза за закрепване отгоре и отдолу. Такива дизайни са сгънати отгоре надолу, а не обратно, като класическите хоризонтални щори. С тази форма на прозореца можете да използвате и щори както с хоризонтални, така и с вертикални плочи, но най-често се използва първият тип.