Качеството на прозорците

Избраният профил трябва да бъде внимателно проучен. Повърхността на пластмасата трябва да е гладка, без неравности и грапавини. Наличието на такива дефекти показва недостатъчно качество на суровините или производство в нарушение на технологията. Качеството на прозорците. Трябва да обърнете внимание и на качеството на направените фуги. Ако по повърхността има стърготини, драскотини, драскотини, това означава, че профилът е бил повреден по време на монтажа или транспортирането. Продавачът трябва да представи документи, потвърждаващи качеството. Поискайте сертификат за съответствие и сертификат. Освен това се препоръчва да проверите екологичния сертификат и сертификата за пожарна безопасност, протокола от изпитването.

Качеството на прозорците

При производството на изолационни стъкла могат да се използват следните опции. Външно стъкло с триплекс значително повишава устойчивостта на взлом, подобрява шумоизолацията. Енергоспестяващо стъкло благодарение на нанасянето на специално покритие, стъклото не пропуска инфрачервено лъчение. Благодарение на това през зимата топлината се съхранява в помещението, а през лятото се предотвратява затоплянето му от слънцето. Препоръчва се за прозорци с южно изложение. Висококачествен прозорец с двоен стъклопакет ще ви помогне да създадете комфорт в къщата, да спестите отопление и да осигурите защита от уличния шум. Пластмасовият прозорец е дизайн, който до голяма степен осигурява топлина и комфорт на стаята. Утвърждава се от няколко десетилетия. Нарушаването на нормалната работа на прозореца не само създава неудобство, но и може значително да влоши микроклимата в апартамента.

Издръжливостта на гумата

Когато проверявате прозорците, преди да ги приемете, уверете се, че уплътнението не е напукано, няма разрези и прилепва плътно към стъклото и пластмасата. По-добре е, ако има профил с две венчелистчета това увеличава издръжливостта на гумата. Материалът трябва да е достатъчно гъвкав и еластичен на допир. Уверете се, че уплътнението се вписва в жлеба на пластмасовия профил. Може да се смени, ако е износен. При производството на евтини прозорци често се използва уплътнение, запоено към пластмаса. Тази гума не може да бъде премахната. Следователно прозорецът в крайна сметка ще загуби херметичността си в резултат на износването на уплътнението и ще бъде невъзможно да се промени.