Качество на обикновените прозорци

Внимателно проверете равнината на прозореца и неговия периметър. Ако прозорецът се замъгли, има признаци на заледяване изправени сте пред ясни признаци на евтин пълнител и некачествен уплътнител. За да проучите инструкциите на прозореца както при всеки технически сложен продукт. Инструкциите трябва да бъдат приложени към прозореца. А именно техническите параметри на прозореца с двоен стъклопакет. Качество на обикновените прозорци. Такива параметри на стъклопакета като броя на камерите и наличието на енергоспестяващи стъкла могат да бъдат проверени чрез задържане на пламък от запалка към стъклото. Броят на отраженията на пламъка е равен на броя на стъклото в стъклопакета извадете едно от тях и ще получите броя на камерите. Проверете дали получената стойност съвпада с посочената в инструкциите. При енергоспестяващо стъкло отражението на пламъка трябва да има различни нюанси. Ако отражението е същото, тогава стъклата са най-обикновени.

Качество на обикновените прозорци

Уви, само професионалист може да оцени качеството на профила на прозореца на око. Дебелината на стените, качеството на пластмасата и армировката. И обикновен потребител ще открие проблем само когато профилът не може да издържи натоварването от вятъра. Той ще се напука и ще бъде невъзможно да се поправи прозорецът. За да намалите рисковете, опитайте се да проверите прозореца за дори малки деформации в процеса. Те могат да показват сериозни проблеми в бъдеще. На нов прозорец, дори и с евтини фитинги, проблемът не се появява веднага след известно време се появяват скърцане, шлайфане, трудности при заключване и пълна неработоспособност. И въпреки това, нещо може да се забележи веднага. Отворете и затворете всяко листо няколко пъти. Всички манипулации трябва да се извършват лесно.

Геометрията на прозореца

Обърнете внимание на геометрията на прозореца. Линийка и ниво на сграда или дори най-обикновеният отвес ще ви помогнат. Рамките могат да се отклоняват вертикално с до 1,5 мм на метър височина и до 3 мм по дължината на рамката. Диагонално не повече от 8 мм. Ако тези стойности са по-големи, препоръчваме да смените прозореца. Интервалът между рамката и стената не трябва да бъде по-малък от 1,5 см и повече от 5 см. Неспазването на тези параметри води до неправилна организация на монтажния шев и замръзване на прозореца. Прокарайте влажната си длан по слоя полиуретанова пяна на места с некачествено разпенване и веднага ще почувствате течение. Пламъкът на запалка може да се използва отново за същата цел. Остатъците от полиуретанова пяна по части на прозорците и откоси показват преждевременно отстраняване на защитното фолио преди монтажа на прозореца, което също е технологично нарушение.