Крепежни елементи за прозорци

Съвременните пластмасови прозорци имат отлични технически характеристики. При спазване на правилата за експлоатация те могат да изпълняват функциите си в продължение на много години без повреди. Въпреки това, всички предимства на полупрозрачните конструкции могат да станат безполезни, ако по време на монтажа им са направени грешки. Например са използвани неподходящи крепежни елементи. Крепежни елементи за прозорци. Към крепежните елементи за монтиране на прозорци се налагат доста строги изисквания. Тъй като по време на работа продуктите изпитват силни разнообразни натоварвания. Неправилно закрепен прозорец може да падне от отвора от силен порив на вятъра или от случаен натиск върху него отвътре или отвън. Освен това неправилно подбраните крепежни елементи могат да причинят повреда на прозоречната система. Източник на студен въздух и уличен шум, навлизащ в стаята. Нека да разгледаме най-често срещаните видове крепежни елементи, да оценим техните предимства и недостатъци.

Крепежни елементи за прозорци

Анкерни болтове – класически крепежни елементи за пластмасови прозорци. Закрепването на прозорци в отвор с анкерни болтове се счита за класически начин за инсталиране на полупрозрачни конструкции. Преди този метод нямаше алтернативи и дори днес, в много ситуации, монтажниците го предпочитат. Опцията включва пробиване на отвори с диаметър 8-10 мм в рамката. Поставяне на анкерни болтове в тях и забиване на крепежните елементи в стената. Методът е добър за монтиране на прозорци в сгради със солидни здрави стени. В този случай осигурява надеждно фиксиране на конструкцията в продължение на много години. Използването на анкерни болтове е неоправдано в сгради от стария фонд и в сгради с многослойни стени. Както и при използването им за остъкляване на балкони. Има възможност за понижаване на налягането в цялата стая, тъй като масивните елементи често пробиват през върховете на сенника.

Закрепване на прозорци

Сред другите недостатъци на метода за закрепване на прозорци към анкерни болтове се открояват пробиващите болтове. Това предизвиква допълнително охлаждане на рамката, тъй като пробиващият болт се превръща в директен мост за проникване на студ отвън. Изисква подсилено уплътнение на долната част, така че влагата от замъгляване да не попадне върху монтажния шев. Конструкцията е трудна за демонтиране. За да извадите анкерните болтове, трябва да положите големи усилия. Модерни опции за фиксиране на прозорци. В случаите, когато анкерните болтове не могат да осигурят необходимото качество на закрепване, се използват други видове крепежни елементи. Най-често при монтаж на прозорци се използват анкерни плочи за PVC дограма. И двата варианта са доказали своята надеждност и ефективност. Използват се от специалисти от компании, които са в крак с времето, които следят прогресивното развитие в дограмата и прилагат най-доброто от тях.