Къде се монтират кръглите прозорци

В момента за производството на кръгли рамки и крила се използват PVC или алуминиеви профили, както и естествено дърво. На тези структури се придават радиални форми по различни начини и техните характеристики имат някои разлики. За да не сбъркате при избора, трябва да разберете основните свойства на всеки от изброените материали. Къде се монтират кръглите прозорци. Кръгли пластмасови прозорци. Тези модели се радват на най-голяма популярност поради добрата си производителност и лекота на използване. Кръглите пластмасови прозорци се произвеждат по технология на термично огъване. В специална камера профилите се нагряват и след това, като се използват предварително подготвени шаблони им се придава желаната форма върху маса с идеално гладка повърхност. Втвърдената пластмаса не се изправя и запазва предишните си свойства.

Къде се монтират кръглите прозорци

Благодарение на това от него се изработват успешно кръгли конструкции, които имат много предимства. Високо ниво на поглъщане на шума енергийна ефективност издръжливост – до 50 години устойчивост на цвета стягане. Този метод има един недостатък – не можете да подсилите рамките и крилата с армировка. Това се дължи на факта, че е невъзможно да се огъне омекотения PVC заедно с твърдия метал. Също така е невъзможно да се вмъкне вложка в огъната пластмасова заготовка. Следователно твърдостта на такива конструкции зависи изцяло от свойствата на PVC профила. В резултат на това продуктите с големи размери без вътрешни мостове имат риск от деформации, които могат да провокират намаляване на налягането. За да се направят големи кръгли прозорци, PVC профилите рядко се подсилват. По специална технология е по-трудоемък и скъп. За придаване на твърдост се използва специална подсилваща вложка.

Укрепване на кръгли прозорци

Заедно с профила, той се омекотява в термалната баня, тъй като е изработен от композитен материал, който може да промени своята твърдост. След термична обработка вътрешната облицовка се вкарва бързо и спретнато в профилната камера. Останалата част от последователността на действията е точно същата като при производството на кръгли прозорци без армировка. Вече е разработена и се произвежда машина, която е в състояние да придаде извита форма на пластмасови профили, без да ги поставя в термална баня. Огъването се извършва с помощта на 3 пластмасови ролки и сешоар, който минимално загрява PVC. Това оборудване дава надежда за предстоящата поява на достъпна технология за укрепване на кръгли прозорци. Кръгла алуминиева дограма. В зависимост от изискванията за енергийна ефективност, кръгъл алуминиев прозорец може да бъде изработен както от студени, така и от топли профили.