Къде се поставят модерни прозорци

Филмовите витражи ви позволяват да украсите прозорците и допълнително да предпазите интериора от слънчева светлина. Тази ефективна технология ви спестява както пари, така и време. Къде се поставят модерни прозорци. Многоцветно полимерно покритие се нанася върху прозорците с двоен стъклопакет във всеки удобен момент. Цялата работа по декорирането на прозорци може да се извърши самостоятелно без участието на специалисти. В тази статия ще опишем подробно и по достъпен начин как витражното фолио се залепва към стъклото. И как полимерните витражи се различават от другите технологии за декорация на прозорци. Как се правят витражи. Методът за нанасяне на витражно стъклено фолио върху стъкло е подобен на приложението и смътно наподобява класическата технология за създаване на естествени витражи. От прилично разстояние понякога е трудно да се различи как точно са украсени прозорците.

Къде се поставят модерни прозорци

Този тип изображение върху стъкло се нарича английски витражи. За да се изпълни тази задача, вместо многоцветни стъкла се използват полимерни филми. С тяхна помощ можете да създадете всякакъв модел. Не бъркайте такъв витраж с прозрачен филм, върху който е нанесено всяко изображение чрез фотопечат. В нашия случай прозорците са декорирани с много отделни фрагменти, които постепенно се залепват върху подготвената повърхност. Докато самозалепващият витраж филм с шарка е плътно платно. За да може изображението надеждно да имитира естествен стъклопис, при създаване на контурите се използват специални броши с лепилна основа. Те заменят метални шини, които се използват за свързване на отделни стъкла едно към друго при класическата технология. В зависимост от вида на декора, брошите могат да наподобяват ивици от мед, бронз, злато, месинг и сребро.

Реалистични изображения

Също така те се предлагат в бели и черни цветове. Ширината на брошите варира от 2-12 мм, което дава на интериорните дизайнери по-голяма гъвкавост при създаване на сложни изображения. В процеса на изработване на витражи могат да се използват допълнителни работи. Това са фасетирани декоративни стъклени елементи. Закрепват се с помощта на лепило, което се втвърдява под лампа, което е почти невидимо след изсъхване. Най-често скосите изпълняват функцията на централния доминиращ елемент на шаблона, но са възможни и други опции за тяхното използване. Видове витражи. Днес се произвеждат няколко модификации за създаване на ефективни и реалистични изображения. Те се различават не само по цвят и степен на прозрачност, но и по различни видове декор.