Монтаж на пластмасови прозорци за дървена къща

Монтирането на пластмасови прозорци на дървена къща е възможност за създаване на топъл и безопасен дом. Съвременните дизайни се характеризират с висока степен на защита. Не можете да се страхувате, че крадците ще влязат в стаята, ако монтирате допълнителни аксесоари. Освен това PVC конструкциите не изискват сложна поддръжка, те са херметични, не ръждясват и не се напукват. Монтаж на прозорци за дървена къща. За да поставите пластмасови прозорци в частна къща, трябва да използвате услугите на фирма, занимаваща се с този вид работа. Тогава ще имате гаранция, че прозорците отговарят на всички норми и стандарти.

Монтаж на прозорци за дървена къща

Монтирането на прозорци в дървена къща не е лесна задача. Структурните особености се вземат предвид. Мнозина са чували, че сградата се свива за няколко години. Някои строителни фирми твърдят, че този период от време е преувеличен. Благодарение на съвременните технологии е възможно да се построи къща без свиване или времето за това се намалява до една година. Във всеки случай тази характеристика трябва да се вземе предвид. След изсъхване зидарията на стените намалява. Смята се, че къща, където височината на стените е около 4 метра, може да намалее с 6 см. Строителите вземат това предвид, следователно, когато инсталират прозорци, правят пролуки. За да не наблюдавате постоянно структурата, трябва да инсталирате корпуса. Той предотвратява изместването на трупите от вертикалата на отвора. Не дава вертикално свиване на стените и укрепва структурите.

Как се монтират прозорците

Най-просто е да се използва дървен материал с размери 50 см. Той се вкарва в жлебовете вертикално, които се изрязват в краищата на трупите. Трябва да се отбележи, че този метод е подходящ само за дървени рамки. За метални конструкции се използва различен метод. Тук трябва да направите шип в краищата на трупите, където те ще окачат карета с канали. В момента, в който започне свиването, гребенът помага на дъските да се плъзгат, без да оказва влияние върху прозореца. Ако къщата има стари прозорци, които трябва да бъдат подменени, конструкцията трябва да бъде демонтирана. Крилата, пантите и ключалките се отстраняват. Ако старата кутия е подходяща за нови прозорци, те просто я почистват, премахват мръсотията и праха. Почистете го с шкурка. След това трябва да се подготвите за инсталацията. За да направите това, издърпайте крилото и стъклото от рамката, отстранете декоративните плочи, развийте болтовете. От всяка страна се пробиват две дупки. Диаметърът на отвора е 6 мм. Завийте винтовете в тях.

Видове монтаж

Има два начина за инсталиране на прозорец с пластмасова рамка – с помощта на дюбели и върху специални монтажни плочи, прикрепени към крайната страна на профила. Няма смисъл да избирате кой път е по-добър, защото всеки има своите положителни страни. Професионалистите обикновено използват и двете и дори когато инсталират един и същ дизайн, в зависимост от обстоятелствата. За самостоятелно сглобяване на малък прозорец може да е за предпочитане да използвате анкерни плочи. Прикрепват се отвън и няма нужда от „разопаковане“ на стъклопакета. Отстранете перлите за стъклопакет, така че да можете да стигнете до стойката от вътрешната страна на рамката. Сега клиентите предпочитат да монтират и PVC склонове. Комбинират се с прозоречни конструкции от същия материал. Освен това те са практични и имат дълъг експлоатационен живот. Предлагат се панели с ширина 25 см. Ако отворите Ви са по-големи, съединяването на панелите ще извърши специалист.