Пластмасови или алуминиеви дограми

Преди да поръчате прозорци за вашия дом, офис или индустриално помещение, трябва да изберете материала, от който ще бъдат изработени. Обикновено избират между алуминиеви и PVC профили. Пластмасови или алуминиеви дограми. Кои от тях е по-добре да поставите в апартамента? Какви са предимствата и недостатъците на алуминиевата дограма и PVC? Специалистите всеки път подхождат индивидуално към изпълнението на поръчка за остъкляване и нашите клиенти получават максимална информация за използваните профили, техните плюсове и минуси. И двата профила изглеждат красиви, могат да бъдат боядисани според вкуса на клиента, но в същото време имат значителни разлики, предимства и недостатъци, които трябва да се вземат предвид. Изборът се определя от помещението, в което е необходимо остъкляване.

Пластмасови или алуминиеви дограми

Пластмасовите рамки, особено тези с двоен или троен стъклопакет, задържат добре топлината. Те не пропускат студа, вятъра и помагат за поддържане на комфортна температура в стаята. Използват се за остъкляване на жилищни помещения, болници, топли тераси. В същото време пластмасовите прозорци от производство, направени с технологични нарушения, често не отговарят на изискванията за плътност и топлоизолация. Важно е да поръчате металопластична дограма от голям надежден производител. Ние предоставяме гаранция за нашите продукти. За разлика от PVC продуктите, алуминиевите продукти бързо се нагряват и охлаждат. През лятото в къщи ще е горещо, през зимата ще е студено. Но производителите на метални профили за прозорци са решили този проблем.

Дългосрочна употреба

Такава издръжливост е задължителна за промишлени сгради и складове. PVC дограмата е идеална за обикновени жилищни сгради. При правилна употреба прозорците могат да издържат до 25-30 години. Купуването от съмнителен производител може да доведе до допълнителни разходи. Нашата фабрика използва висококачествени обков за прозорци и врати подходящи за дългосрочна употреба. Съвременните металопластични прозорци също са екологични, не съдържат съединения, които са вредни за здравето. Пластмасовите прозорци и врати са с високо качество, не съдържат токсични съединения. Нашите продукти се изработват от PVC профили.