Почистване на пластмасови прозорци

Най-много се замърсява перваза на прозореца, защото повърхността е хоризонтална и върху нея постоянно се натрупва мръсотия. Може да се използва и като стойка за различни предмети, което също допринася за замърсяването. Почистване на пластмасови прозорци. Преди да пристъпите директно към измиване, се препоръчва внимателно да премахнете декоративните тапи те могат лесно да се отстранят. Така ще се отървете от натрупването на фини прахови частици в местата, които свързват фитингите. Повърхността може да се почисти от леки петна с обикновена микрофибърна кърпа, напоена със студена или топла вода. След това се препоръчва да избършете повърхността, така че да не останат ивици върху нея. Ще бъде малко по-трудно да се справите със стари петна, както и с всякакви замърсявания, останали след ремонтни работи. В този случай не можете да правите без специални средства. Можете да ги намерите в супермаркетите или да си направите у дома.

Почистване на пластмасови прозорци

В повечето случаи външни фактори допринасят за образуването на жълтеникавост или тъмни петна. Това може да се дължи на излагане, температурни крайности или използване на неподходящи почистващи препарати. В тази връзка е важно да знаете как да почиствате правилно пластмасовите прозорци и перваза, за да избегнете подобни проблеми. Такива следи могат бързо да бъдат премахнати с различни импровизирани средства Например, петно, което е имало време да се забие силно, може да се изтрие със спирт. Вярно е, че трябва да се има предвид, че той разтваря горния слой на материала заедно със самото замърсяване, така че трябва да работите особено внимателно. В противен случай можете лесно да развалите перваза на прозореца и външният му вид вече няма да бъде привлекателен. У дома е лесно да се направи смес, която се състои от сода и прах за пране. Такова средство ще помогне да се справите с мазни петна или пожълтели участъци.

Премахване на мръсотията

Отличен ефект осигурява и обикновеният сапун за пране. За да премахнете мръсотията, ще ви трябва средно твърда четка и сапунена пяна. Те ще ви помогнат лесно да премахнете различни видове замърсявания, включително гипс или цимент, които може да са останали от строителните работи. Редовната паста за зъби също е чудесно средство за борба с петна. Трябва да се нанесе и да се разтрие със стара четка за зъби. Всички тези доста прости инструменти, които могат да се намерят във всеки дом. Ще ви помогнат лесно да почистите пластмасов перваз на прозореца и да го поддържате идеално чист без повреди. За тези хора, които не са свикнали да използват домашно приготвени продукти, производителите на домакински химикали са разработили много формулировки. Това са различни гелове, прахове, разтвори и пасти.