Предимства на алуминиеви прозорци.

Фирмите производители предлагат различни видове прозорци за различни сгради. Дървените прозорци са идеални за селски вили. За къщи, апартаменти, промишлени и търговски сгради, а пластмасовите модели са най-добрият вариант. За промишлени помещения, както и за неотопляеми балкони алуминиевата дограма е най-идеалният избор. Предимства на алуминиеви прозорци. Конструктивни характеристики на алуминиевата дограма. Такъв прозорец е сложна система, която включва голям брой различни части. Плавното движение по време на отваряне и затваряне на крилата се осигурява от наличието на специални ролки. Между вратите има уплътнител, който предпазва от тракане. Също така, дизайнът предвижда ограничители, които не позволяват на капаците да изпадат при пориви на вятъра. Има специални ключалки за блокиране на конструкцията на прозореца и дренажна система за оттичане на вода. Качеството на фитингите влияе върху издръжливостта, удобството и надеждността на алуминиевия прозорец.

Изчислете цената

Някои алуминиеви прозорци имат декоративно покритие, което имитира естествено дърво. Те са по-скъпи от стандартните модели, но в същото време изглеждат по-стилни и привлекателни. От какъв материал са направени? Алуминиевата дограма е изработена от дурал – алуминиево-магнезиева сплав, изработена с добавка на силиций. Тази сплав има същото ниско тегло като чистия алуминий, но за разлика от това се характеризира с по-висока якост. Конструкциите от дуралуминий служат много дълго време. Те са огнеупорни и не отделят токсични вещества при нагряване. В допълнение, те се характеризират със способността да издържат на значителни температурни промени. Алуминият запазва първоначалните си структурни свойства по-добре от други материали в условия на екстремни температури. Следователно продуктите, направени от него, са отлични за използване в домашен климат. Алуминиевата сплав е изключително устойчива на влиянието на околната среда. Поради което продуктите не се нуждаят от ремонт по време на тяхната работа.

Предимства на алуминиеви прозорци

Смята се, че алуминиевата дограма е студена и неподходяща за монтаж в жилищни райони. Но съвременните методи и технологии за производство на прозорци са пристъпили напред, така че дизайнът и ефектът за пестене на топлина ще изненадат дори и най-убедения скептик. Модерните къщи, проектирани по същия начин като класическите имения, трябва да имат най-новите енергоспестяващи технологии. Използването на прозоречни конструкции от топъл алуминиев профил в такива къщи ще бъде най-доброто решение, защото имат: Лекота на материала и лекота на грижа, безопасност за околната среда, може да се монтира сгъваем механизъм. Не се нуждаят от боядисване или лакиране, имат дълъг период на експлоатация. Висока защита срещу повреди, устойчивост на корозия, не по-малко от двадесет години. Устойчивост на деформация, както и други негативни влияния на околната среда, нямат разходи за обслужване. Възможност за създаване на дизайни от всякакъв размер и форма, поддържащи различни начини на отваряне.

Недостатъци на алуминиевите прозорци

Недостатъци на алуминиевите прозорци са: Ниско ниво на наличност. Не всички профилни фирми предлагат прозорци от топъл алуминий. В екстремни случаи е възможно да закупите само прозорци със стандартни размери. Висока цена. В момента топлите алуминиеви конструкции са най-скъпият вариант за остъкляване от всички профилни системи на пазара. По правило в съвременната строителна индустрия се комбинират прозорци от алуминий и PVC профил. Има чудесна възможност за боядисване на прозорци и врати в една и съща цветова схема. Възможни са течения, ниско ниво на термична защита, студен профил, добра проводимост на студ и топлина. По-висока от тази на метало пластичните конструкции, цена, при навлизане на вода в контакт на алуминия с други метали предизвика електролитни реакции. Алуминиевият профил се характеризира с по-голяма твърдост от PVC профила. Което прави възможно намаляването на ширината на рамката при големи конструкции. Което от своя страна прави външния вид на конструкциите по-естетически приятен. Високата твърдост на алуминия не позволява на прозорците и вратите, да провисват с течение на времето.

Къде се използват?

Доскоро алуминиевата дограма се използва изключително в промишлените зони, складове, работилници и обществени места като офиси, търговски центрове и сгради. Това се дължи на ниската топлопроводимост на такива конструкции и тяхната висока цена. С развитието на технологиите топлопроводимостта на алуминиевия профил е намалена благодарение на използването на специални топлоизолационни облицовки. Днес алуминиевите конструкции се монтират и в жилищни сгради. Особено популярно е използването на плъзгащи се алуминиеви системи за остъкляване на балкони. Видове алуминиева дограма. В зависимост от начина на отваряне и конфигурация се разграничават следните видове алуминиеви прозорци: Въртящи. В такива конструкции вратите се отварят в една равнина, най-често вътре в стаята. Сгъване. Горната част на прозореца се отваря чрез сгъване на крилото. Обикновено такива конструкции се монтират на стълбища, в складове, както и във високо разположени прозоречни отвори.

Приложения

Алуминият е наричан още магически метал, намира се главно като бокситна руда. Това е третият най-разпространен елемент в земната кора и най-разпространеният метал на планетата. Но какво го прави идеален за използване в прозорци, врати и завеси? Химичните, физичните и механичните свойства на съвременните алуминиеви сплави са причината за рязкото нарастване на глобалната им употреба с над 5% всяка година. Ето само няколко причини, поради които пазарът на алуминиеви рамки в света на остъкляването продължава да расте. Като сега доминира на търговския пазар и дава възможност на PVC дограмата да спечели в жилищния сектор. Леко тегло – Алуминият е много лек метал със специфично тегло. Устойчив на корозия – ако търсите прозорец с ниска поддръжка, тогава алуминият е вашият отговор. Алуминият е уникален, когато става въпрос за рециклиране на метали. Той е 100% рециклируем и качеството на рециклирания алуминий е идентично с това на първичния алуминий. Декоративен – алуминият може лесно да бъде анодизиран или прахово боядисан, за да му придаде декоративно гладко или текстурирано покритие.