Предимства на лепилото за дърво

Предимства на лепилото за дърво. При работа с дърво и лепилото за дърво, универсалното лепило уверено заема водеща позиция сред всички известни лепила. Счита се за истинска находка за домашна и промишлена употреба. И перфектно се справя със задачата за залепване на дървени изделия. Бързото съхнене, добрата адхезия към всяка основа, високата еластичност на лепилния шев са предимствата на лепилото за стъклопакети, които допринасят за високата му популярност сред потребителите. Състав и технически характеристики. Историята на лепилото за дърво датира от 1912 година. Тогава разработват химическия поливинилацетат, който положи основата за създаването на съвременни лепилни смеси. Материалът е на базата на винилацетатни полимери, които се смесват с вода, пластификатори и различни спомагателни добавки при производството на лепило.

Предимства на лепилото за дърво

Поради способността си да навлажнява добре порите на дървото, лепилото за дърво се счита за идеално решение за работа с всички видове дървесина, включително твърди и екзотични видове. След нанасяне става напълно прозрачен, поради което е почти невидим върху дървени конструкции. Времето за пълно втвърдяване на материала зависи от съдържанието на влага в дървото, но средно изсъхва за 24 часа. Популярността на поливинилацетатните съединения се дължи на големия брой предимства, които допринасят за надеждно свързване на части за дълго време. Предимства на пвс прозорците. С всички предимства на лепилото е много важно да изберете висококачествени продукти, които ще осигурят наистина надеждна и здрава връзка на дървените повърхности. Такива композиции могат да бъдат намерени в сайта на PVC Експрес. Нашият каталог съдържа изключително сертифицирани продукти.

Дървени повърхности

Единственият недостатък на дърводелското лепило винаги се е смятало за ниско ниво на водоустойчивост. Причината за това е наличието на вода в състава му. Всичко, което е залепено с материала, може да се отлепи с течение на времето, ако е изложено на влага. Знаейки за този проблем, съвременните производители добавят различни видове добавки към лепилото, които дават възможност за приготвяне на състав. Лепилните смеси на базата на поливинилацетат се използват активно във всяка област. Основните области на приложение на лепилото. Лепилото за костно дърво е направено от животински кости и съдържа желатин и колаген. Тези вещества се отличават с добър вискозитет, което им позволява надеждно да залепват всякакви дървени повърхности. За разлика от дърводелското кремообразно лепило, този продукт е жълти гранули, от които трябва да подготвите воден разтвор.