Предимства на остъкляването

Когато погледнете кокетните балкони с нови прозорци с двоен стъклопакет и стилни рамки, става ясно, че собствениците не са похарчили парите си напразно. Остъкляването ви позволява да получите няколко метра комфорт в допълнение към основната площ на апартамента. Често има съмнения дали си струва да изразходвате бюджета за инсталиране на нови рамки или не. Преди да вземете решение за остъкляването на лоджията, трябва да вземете предвид всички предимства и недостатъци на инсталирането на полупрозрачни конструкции. Защита от валежи и вятър, прах и насекоми. През зимата снегът трябва да се отстрани от неостъклената лоджия, за да се използва свободното пространство.

Предимства на остъкляването

Възможност за увеличаване на жилищната площ поради квадратурата на балкона. На първо място, това се отнася за топло остъкляване, което ви позволява да използвате балконското пространство през цялата година. Изчистен и модерен външен вид. Новите полупрозрачни конструкции са подходящи за фасадата на всеки модерен дом. Ако монтирате PVC профил, а фасадата е боядисана в определен цвят, можете да поръчате пластмасово боядисване на рамки и крила в желания. Голям избор от дизайни за различни нужди. Плъзгащи се, люлеещи се и шарнирни крила, студено, топло и полутопло остъкляване, различни профилни материали по заявка. Всичко това е на разположение на собственика на балкона по заявка, по индивидуални размери.

Полупрозрачни конструкции

Интересен вариант за балкон или лоджия е панорамното остъкляване. Монтирането на полупрозрачни конструкции по целия периметър, от пода до покрива. Осигурява максимална естествена светлина на лоджията и изглежда европейски на фасадите на панелни и тухлени къщи. На долните етажи инсталирането на панорамно остъкляване може да бъде свързано с дискомфорт поради любопитни очи. Но на горните етажи собствениците получават максимален комфорт и луксозен вид по всяко време на годината. Остъкляването ще струва повече от инсталирането на PVC дограма в стаята. Бъдете готови за факта, че ще трябва да похарчите пари за подобряване на склоновете. Инсталиране на перваза на прозореца и най-важното за изолацията на самия балкон или лоджия.