Приложение на алуминиеви прозорци

Прозорците и вратите от алуминиеви профили съставляват около 11-12% от общия обем на полупрозрачните конструкции, които се произвеждат. Приложение на алуминиеви прозорци. В информационното поле PVC конструкциите ги изтласкаха на заден план и напълно незаслужено. В края на краищата тези продукти имат отлични характеристики и са непретенциозни в експлоатация. Те ви позволяват да решавате успешно проблеми. Когато пластмасови и дървени модели не са подходящи за изпълнение на архитектурни проекти. Те намират широко приложение в търговски, промишлени и общински съоръжения. Също така алуминиевите системи все по-често се използват при остъкляването на жилищни помещения. Които са остъклени на балкони и лоджии, могат да имат различни нива на енергийна ефективност. Това ви позволява да изберете оптималната система за отопляеми и неотопляеми помещения от този тип.

Приложение на алуминиеви прозорци

Предимства и недостатъци на алуминиевата дограма. Алуминиевите прозорци, чиято цена е по-висока от повечето конструкции от PVC профили, имат както плюсове, така и минуси. Въпреки че има значително по-малко недостатъци, отколкото предимства, те също трябва да се имат предвид при поръчка на продукти. Минуси. Издръжливост – производители. Въз основа на проведени тестове, декларират, че конструкциите от алуминиеви системи могат да издържат до 100 години. Естетична несъвместимост с някои архитектурни стилове. Алуминиевите прозорци се комбинират най-добре с модерния дизайн и много по-лошо с класическия. Здравина и твърдост – въпреки своята лекота, алуминият издържа добре външни натоварвания. Имунитет към по-голямата част от химичните съединения, използвани в ежедневието и присъстващи в атмосферата.

Алуминиев профил

Възможността за използване на профили за монтаж на масивни цялостни конструкции при остъкляване на големи площи. Недостатъчна наличност – поради високата цена, ограничен брой производители на прозорци включват алуминиеви системи в своя асортимент. Пожарна безопасност – при твърде високи температури алуминият може да се стопи, но все пак не гори. Способността да приемате течни форми – това дава възможност на архитектите и интериорните дизайнери при проектирането на сгради. Разликата между алуминиева и пластмасова дограма. Поради тесните рамки и крила. Прозорците от алуминиев профил имат по-висока пропускливост на светлина от пластмасовите конструкции. Блоковете за врати и прозорци, сглобени от метални системи, изглеждат спретнати и стриктни. За разлика от продуктите от бели PVC профили, алуминиевите конструкции не се замърсяват толкова лесно, тъй като най-често имат тъмен цвят.