Прозорци с трапецовидна форма

Повечето потребители се стремят да създадат индивидуален дизайн за своя дом, апартамент или лятна вила. Един от най-лесните начини да промените дома си, за да го направите за разлика от къщите на съседите си. Е да поставите нестандартни прозорци, сред които един от най-популярните варианти е прозорецът с форма на трапец. Тя ви позволява не само да създадете оригинален, необичаен дизайн на фасадата. Но и да решите проблема с компетентната организация на подпокривното пространство. Възможност за използване на трапецовидни прозорци. Нестандартните дизайни на прозорци, включително прозорци с трапецовидна форма, не са нищо ново или необичайно. Те се използват доста широко поради тяхната функционалност. Възможността за инсталиране на места, където би било трудно да се постави обикновен правоъгълен прозорец, без да се намали размерът. Което ще ограничи потока на естествена светлина в помещенията.

Прозорци с трапецовидна форма

Избират се трапецовидни прозорци за монтаж в мансардни и тавански помещения. Като стилен дизайнерски елементи по време на реконструкцията на исторически къщи и постройки. Където такива конструкции са били предоставени по-рано. Трапециевите прозорци придават на къщата ярка индивидуалност и изглеждат хармонично при декориране на фасада, направена във всеки стил. Избор на материал. Прозорците с форма на трапец привличат потребителите не само със своята оригиналност. Такива системи ви позволяват да увеличите нивото на осветеност в стаята. В същото време собственикът не е ограничен в избора на материал, от който е направен профилът на прозореца. PVC Трапецовидна пластмасова дограма е с подсилен профил, което увеличава здравината им. Това е чудесен вариант както за жилищна сграда, така и за лятна резиденция, вила, баня или гараж. Дървените дограми са класическата опция.

Трапецовидни конструкции

За тяхното производство може да се използва дъб, лиственица, бор. Съвременното оборудване ви позволява да постигнете висока производителност при производството на нестандартни прозорци. Алуминий изгодна опция не само за конвенционални, правоъгълни, но и за трапецовидни конструкции. Най-сериозният недостатък на прозорците от алуминиев профил е високата им топлопроводимост. Много е трудно да се изолират добре, за да се осигури висока топлоизолация. В същото време те са много удобни при изграждането на селска къща, предназначена само за лятна резиденция. Видове трапецовидни прозорци. Нестандартен прозорец трапец се изработва по индивидуална поръчка в стриктно съответствие с параметрите, получени при измерване на отворите. В зависимост от размера и формата, такива дизайни могат да бъдат класифицирани по няколко критерия.