Фитинги

Профилът за пластмасов прозорец е най-важният елемент, на който трябва да обърнете специално внимание при покупка. Но също така трябва да разберете какво да гледате, с какво да сравните, какви числа да изисквате от мениджъра. Нека анализираме основните технически характеристики на профилите и да преминем през параметрите, които са от първостепенно значение. Профил основата на рамката на прозореца и крилата. Профили за пластмасови прозорци. Зависи как ще изглежда конструкцията и колко устойчива ще бъде на повреди. За производството му се използват различни материали. PVC, дърво, алуминий. Всички те имат своите предимства и недостатъци. Това е най-скъпият вариант, тъй като се използва естествен материал, който изисква специален подход към производството. Сушене, обработка, импрегниране, лакиране и други. Всички етапи са строго контролирани. Неправилно изсушената или недостатъчно обработена дървесина може да стане неизползваема само година след монтажа.

Профили за пластмасови прозорци

Алуминиев профил. Металът провежда топлина, следователно при производството на алуминиеви профили към тях се добавя термична облицовка. За студено остъкляване се използва алуминиев профил без термовложка, с термовложкa за топло остъкляване. Поливинил хлорид. Универсален, подходящ за производство на почти всеки профил за прозорци. Не податлива на атмосферни условия не абсорбира влага, не гние и не набъбвa, предпазва от шум и студ. Колкото по-широк е профилът, толкова повече топлина може да съхранява. Освен това по-широкия стъклопакет ще влезе в широк профил, което означава, че звуко и топлоизолационните свойства на прозореца ще бъдат по-високи. За да изберете ширината е необходимо да определите мястото на монтаж профил с ширина 62 мм е достатъчен за топъл апартамент. 70 мм в лошо отопляем апартамент или селска къща. Той е по-скъп, но намалява топлинните загуби с две трети. Профилът с ширина 80 мм задържа до 100% топлина и е идеален за частни къщи за постоянно пребиваване.

Профили за пластмасови прозорци

Броят на камерите в профила и двоен стъклопакет са две различни неща. В профилната система има от три до шест камери и всяка от тях отговаря за решаването на собствен проблем. Централните камери са необходими за инсталиране на армировка в тях, външните камери отговарят за топлоизолацията и така нататък. За добро спестяване на топлина камерите не трябва да са нито твърде тесни за да е достатъчна въздушната междина, нито твърде широки за да не се охлажда въздухът. Камерата, в която се намира армировката така наречения скелет на прозореца, трябва да бъде с определен размер. Да побере армировката и да я предпази от други камери. Прозорецът с двоен стъклопакет се състои от няколко стъкла, които са свързани по периметъра със специална рамка. Между влизащите в него стъкла се съдържа въздух или газ, което повишава топлоизолационните свойства на прозореца. Това пространство с въздух или газ се нарича камера.