Стъклопакети четири сезона.

Стъклото е уютно и топло през зимата и прохладно през лятото. По този начин това соларно остъкляване ви дава комфорт през всички сезони. По-малко топлина и следователно по-малко разходи за отопление, дори при големи прозоречни повърхности. Модерен комфорт, така че няма студена зона на прозореца. Радиаторите не са непременно под прозореца и въпреки това намаляват конденза вътре до минимум. Със стъклопакети четири сезона получавате екологичен живот с по-ниски емисии на CO. Стъклото е идеално за южни фасади с големи стъклени повърхности и вертикални части на веранди.

Стъклопакети четири сезона

Какво е двойно стъкло със слънчев контрол. Благодарение на последните технологични постижения върху прозрачното стъкло могат да се нанасят много специални покрития. Те са обработени в стъкло за четири сезона. Което е в състояние да пропуска светлината до голяма степен и в същото време да задържа, по-голямата част от слънчевата радиация. Стъклото Four Seasons съчетава тези качества с отлична топлоизолация и е тип стъкло за всички сезони. Стъклото Four Seasons има слънцезащитно покритие, нанесено от страната на кухината на външния стъклен лист.

Ниска слънчева топлопроводимост

Степента, до която слънчевата радиация може да проникне през стъклото, се определя с помощта на слънчевия фактор SF. Ниската SF-стойност води до намалено нагряване на вътрешното пространство в резултат на слънчевата радиация. Резултатът е по-приятен вътрешен климат, както и намалена нужда от охлаждане. SF с ниска стойност също води до спестяване на енергия. Това е особено важно за комуналното строителство, но също така и при жилищното строителство се разглежда все повече. Чрез избора на стъкло, например, верандата играе важна роля за слънцезащита. Така че това пространство както през зимата, така и през лятото е афективно и приятно разширение на къщата.

Дневна светлина

Благодарение на спектралната селективност (филтриращо действие) покритието може да бъде тонирано при двоен стъклопакет с ниска SF-стойност. Която е комбинирана с относително висока дневна светлина. Двойният стъклопакет със слънчев контрол елиминира тъмните стъклени фасади. Няма почти никакви отстъпки за дневната светлина. Прозрачната фасада осигурява на потребителите на сградата оптимален контакт с външния свят и не се нарушава цветовата неутралност на светлината. Дневната светлина се определя с помощта на стойността на LTA, която показва колко видима светлина влиза през стъклото.

Как сравнявате остъкляването със слънчев контрол?

Стъклото с четири сезона или високоефективно топлоизолационно стъкло формира сърцевината на гамата високоефективни стъкла. Може да се комбинира с всички други функции: слънчево засенчване. Звукоизолация, самопочистване, защита на хора и имущество, декорация. Пропускане на светлина: в зависимост от дебелината и интензитета на цвета на стъклото. Както и от вида на покритието, което позволява на тези типове различен процент на видима светлина. Отражение на светлината: има силно и по-малко отразяващо соларно контролно стъкло в сиво. Зелено, кафяво, синьо, жълто и розово. Така нареченото „ниско отразяващо“ стъкло за контрол на слънчевата светлина е ново. То не се препоръчва в близост до летища, за да се избегнат смущения от радарите.

Свойства

Директно предаване на енергия: зависи от използваните производствени техники. Процентът на топлинната енергия, която прониква директно през прозореца наоколо, е различен. Пълно предаване на енергия: за да се знае колко топлина действително прониква в камерата. Но към директното предаване на енергия се добавя топлинна енергия. Която първо се абсорбира от стъклото и след това отново се излъчва навътре. Сумата осигурява общото предаване на енергия или слънчевия фактор.