Съвети за панорамно остъкляване

Днес панорамното остъкляване е една от най-честите заявки от нашите клиенти, независимо дали живеят в апартамент или в къща. Именно на изисканите французи модерната международна архитектура дължи тази идея. Лесно е да се разбере защо има такова желание за прозорци от пода до тавана у нас. Всеки скромен дом визуално се увеличава с 2⁄3 и става модерен, ако оттам се премахне 1 стена. Но особено си заслужава високата инвестиция на време, усилия и финанси, ако имате късмет с красива панорамна на града. Съвети за панорамно остъкляване. Всеки знае, че френските прозорци са красиви и стилни. Разширяват пространството и пропускат много слънчева светлина. Ако говорим за фасадата на частна къща, тогава такова решение със сигурност изглежда невероятно! Но това, за съжаление, е само върхът на айсберга. Не бива да се забравя, че остъкляването е не само естетическа функция. За да го направите не само красив, но и надежден. Топъл и висококачествен, необходимо е да се запознаете с практическите, техническите и разбира се, финансовите нюанси на инсталирането на прозорци.

Съвети за панорамно остъкляване

Панорамните прозорци са конструкция, състояща се от няколко прозореца с двоен стъклопакет, разделени от профил. Цената му зависи от следните точки. Зона на прозореца. Избор на стъклопакет – еднокамерен, двукамерен, енергоспестяващ, многофункционален и други. Фитинги както основни, така и допълнителни по желание на клиента, например, против взлом. Броят на листата и начина, по който се отварят и тип профил. Спецификации на сградата например капацитет на парапета. Характеристики на монтажа на конструкцията. Има мнение, че този тип прозорци не са за всеки. Но всъщност, ако сте избрали надеждна производствена компания. Която предоставя висококачествени услуги в пълен цикъл от консултации и измервания до монтаж на конструкцият. Можете спокойно да кажете, че панорамните прозорци са универсални за всяка ситуация.

Панорамно остъкляване за офиси и магазини

В днешно време рядко се среща модерна висока офис сграда без панорамно остъкляване. Той помага на компаниите да пестят енергия, създава вид на пространство и прави фасадата на бизнес център привлекателна. Но ако вашият офис или магазин се намира в част от града с обикновени къщи от стари сгради, тогава най-вероятно нямате късмет и пътят към прозорците на мечтите ще бъде по-труден. Стандартната рамка може да бъде заменена само ако са изпълнени следните условия. Характеристики на монтажа на конструкцията. Проверка на липсата на противоречия с нормативната документация за изграждане на къща. Положително становище на комисията. Оценка на техническото състояние на бетонната основа на балкона. Хармония с архитектурния облик на сградата. За подмяна ще е необходимо да се демонтира стената и в някои случаи да се направи значителна реконструкция на по-голямата част от къщата, за да се преразпредели натоварването. Много дневна светлина в стаята винаги е това, към което дизайнерите се стремят, ако не противоречи на концепцията на институцията. А ако залата се намира на горните етажи в историческата част на града. На оживена главна улица, то вие предоставяте на гостите си естетическо удоволствие с красива гледка.

Панорамно остъкляване на апартаменти

Иборът се прави в полза на прозорци с двоен стъклопакет с висока степен на шумо и топлоизолация. Не бива да забравяме и повишената здравина на стъклото. Използването на балкон за уголемяване на апартамента е рационално решение. Позволява не само да се увеличи функционалната площ, но и да се пропусне максимално светлина във всекидневната. Особено ако имате възможност да монтирате френски прозорци на балкона, прикрепен към апартамента. В такива случаи се правят отвори или частични, или по цялата височина на стените. Важно е да се разбере, че при премахване на една от стените е важно да се погрижите за изолацията по периметъра под, странични стени и таван. Най-изгодно е да поръчате съвместна работа по остъкляване, изолация и довършителни работи на балкон. Не всички собственици на жилища знаят, че има специални огледални или тонирани стъкла, които ще им позволят да се насладят на открита гледка. Като същевременно ги предпазват от любопитни очи.