Съвременни алуминиеви профили.

Основата на всяка висококачествена система за монтаж в стелажа е високо якостна алуминиева сплав, която е устойчива на корозия. Освен това структурата е покрита с полимерно или анодно оксидно покритие. За предотвратяване на контакт на алуминиевия профил със стъклопакета се използват гумени уплътнения на базата на етилен-пропиленови каучуци. Всички крепежни елементи са изработени от неръждаема стомана. Съвременни алуминиеви профили. Алуминиевата транечна система се състои от хоризонтални и вертикални профилни водачи, между които е поставен прозорецът с двоен стъклопакет. При студено остъкляване в профила няма термични вложки, а за топло остъкляване, напротив, те са просто необходими. За да се сведе до минимум топлопреминаването между всички конструктивни елементи. Рамката на системата за стойката се основава на вертикални стълбове, към които от своя страна са прикрепени хоризонталните елементи.

Съвременни алуминиеви профили

Самата носеща конструкция е разположена от вътрешната страна, отвън е затворена с декоративни затягащи ленти. Характеристики на съвременните системи. Модерните системи за остъкляване с накрайник осигуряват добра херметичност благодарение на висококачествените фуги между стъклопакета и алуминиевия профил. При висококачествен монтаж се изключва появата на течения, както и проникването на прах и влага от външната среда в помещението. В момента профилите на почти всички производители са оборудвани с допълнителни шумоизолиращи вложки. Които предотвратяват проникването на звуци от улицата или разпространението на шум вътре в помещението. Топлите системи са оборудвани с термовложки, изработени от съвременни, удароустойчиви материали, които не само осигуряват добра топлоизолация. Но и запазват свойствата си през целия експлоатационен живот на конструкцията на прозореца.

Типични промени в дизайна

Съвременните алуминиеви профили дават възможност за изпълнение на почти всяко дизайнерско решение. Куполи, наклонени и всякакви други пространствени структури, които могат да се огъват под всякакъв ъгъл. Като същевременно се запазват напълно декларираните технически характеристики на профила. Огромният брой обаждания е смяната на стъклопакет поради нарушение на херметичността на стъклопакета или директно разрушаване на стъклото. Но ние също така изпълняваме поръчки за модернизация на фасадното остъкляване, например, за да осигурим възможност за вентилация. В системата след стойката е позволено да се промени стандартната структура на прозореца за устройството за напречна греда. За това се правят промени в стандартния дизайн. В отвора на демонтирания стъклопакет се монтира рамка с крило. Някои клиенти искат замяна на еднокамерен стъклопакет който е с дебелина 24 мм с по-дебел – двукамерен с дебелина 32 мм с цел повишаване на топлоизолацията. Но въпреки привидната простота на задачата, тя не може да бъде изпълнена.

Видове остъкляване след елемента

Факт е, че дебелината на стълбовете и напречните греди се изчислява на етапа на проектиране и зависи от дебелината на стъклените елементи, използвани в остъкляването. Прозорецът с двоен стъклопакет се фиксира в отвора с скоба, за да може да се фиксира. Той трябва да бъде изравнен с алуминиевата рамка. Когато дебелината на стъклото се промени, това условие се нарушава и става невъзможно да се фиксира върху фасадата. Затворено остъкляване. Класическата постнапречна система за остъкляване на фасади, прозорците с двоен стъклопакет се фиксират върху вътрешната алуминиева рамка. След което се притискат от външните профилни ленти. Монтира се бързо, лесно се сменят прозорците с двоен стъклопакет, ако желаете. Полузатворен стъклопакет. В много отношения тя е подобна на затворена остъклена система с единствената разлика, че затягащите ленти вървят или само в хоризонтална, или във вертикална равнина. На места, където профилът за налягане не се използва, стъклопакетите се свързват с уплътнител или специален уплътнител.

Структурно остъкляване

В системите след стойката от този тип външните затягащи ленти изобщо не се използват. Прозорците с двоен стъклопакет се държат върху вътрешната рамка и са свързани помежду си със специален уплътнител. Освен това изолационните стъклени панели могат да се поддържат със специални метални крепежни елементи. Полуструктурно остъкляване. В този случай има затягащи пръти, но те са много тесни и практически невидими. Този метод на закрепване е по-надежден и позволява използването на прозорци с двоен стъклопакет с голяма площ и маса. Външно тази система за остъкляване практически не се различава от структурната. Поддръжка и експлоатация. За да запазят по-дълго експлоатационните си качества, фасадните конструкции на системата за остъкляване с ламел се нуждаят от рядка, но все пак поддръжка. Ето основните препоръки от производителите. Най-малко веднъж годишно почиствайте алуминиевите части на полупрозрачната конструкция със специални почистващи препарати.

Препоръки от производителя

Почиствайте прозорците с двоен стъклопакет поне веднъж годишно, като използвате и съединенията които са предназначени за това. След като инсталирате системата, уверете се, че защитното фолио е премахнато от профилните елементи. С течение на времето, в резултат на излагане на слънчева светлина, адхезивният състав на филма може да повреди профилното покритие. Ако се открият незначителни повреди, се препоръчва използването на специален коректор. За грижа за уплътненията се препоръчва използването на специални почистващи препарати, съдържащи силиконово масло. Прозорци. Вътрешната ширина на профила може да бъде 50, 60 и 80 мм, което ви позволява да монтирате почти всеки стъклопакет, както за топло, така и за студено остъкляване. Въздухо пропускливост, водопропускливост и устойчивост на натоварване от вятър – клас А и по трите параметъра, този профил осигурява и добра топлоизолация.

Профили

Профилите са световен стандарт за качество в производството на алуминиеви конструкции за прозорци и врати, включително ламелни и напречни системи. Производителят предлага повече от 20 различни системи и за да опише всички, е необходима отделна статия. Но разделът за алуминиевите прозорци представя бестселърите на българския пазар, които могат да бъдат закупени от нас. Профилните системи след стойката се различават по енергийна ефективност, дебелина. Звукоизолация и други параметри от тях, възможно е да се изработят прозоречни конструкции за всякакви изисквания на клиента. Най-популярният и често използван профил който има високи нива на топлоизолация. Устойчивост на въздух и вода, както и конструктивна якост. Друга особеност е вграденият кабелен канал, който опростява монтажа на автоматични системи. Системата има особено висока топлоизолационна стойност и често се използва за остъкляване на енергийно ефективни сгради. Дебелината на стъклото, което се използва заедно с него, може да бъде от 30 до 82 мм.