Цена на панорамното остъкляване

Панорамното остъкляване е прозорец, който заема по-голямата част или дори цялата площ на една от стените на стаята. Такъв дизайн на отвора на прозореца може да се намери както в частни къщи и апартаменти, така и в бизнес центрове и офиси. Днес много собственици предпочитат панорамно остъкляване. Особено този метод е идеален за апартаменти в които не се различават нито по височината на таваните, нито по размера на помещенията. Цена на панорамното остъкляване. Независимо от това, панорамното остъкляване се използва и за декориране на тесни лоджии или балкони, както и на високи сгради. Този метод на остъкляване се различава от конвенционалните прозорци по много предимства, по-специално. Въпреки толкова значителни предимства, панорамното остъкляване има и своите недостатъци. Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание, е ефектът от ултравиолетовото лъчение.

Цена на панорамното остъкляване

Помещенията стават луксозни поради оригиналност и уникалност. Дизайнът на панорамното остъкляване е доста надежден и издръжлив. Като правило, тънки алуминиеви профили се използват за създаване на рамката на остъкляването. Помещенията визуално стават по-големи и по-леки. Ако светлината се предава през обикновените прозорци в ограничена степен, тогава с такова остъкляване естественото осветление добре спестява сметки за комунални услуги. Като правило се използва закалено стъкло, в някои случаи дори е покрито с антивандален или подсилен слой, който предотвратява навлизането на натрапници. Не може да се каже, че този метод ще бъде приемлив в спалнята. Но за офис, хол или трапезария ще бъде най-правилното решение.

Предимства на панорамните прозорци

Панорамното остъкляване има редица предимства пред конвенционалните пластмасови прозорци. През тях прониква повече слънчева светлина. Разбира се, колкото по-голям е прозорецът, толкова повече светлина може да пропусне в стаята. И тъй като панорамният прозорец предполага замяната на цяла стена със стъклопакет, осветеността на стаята ще се увеличи няколко пъти. Площта на стаята визуално се увеличава. Панорамният прозорец прави пространството визуално по-голямо, което е много подходящо за стаи с малка площ, която наистина не може да бъде разширена. Зоната за гледане е увеличена. В частна къща голям прозорец отваря преглед на близките околности: красива река, гора или частна градина. В многоетажна сграда можете да се насладите на панорамата на целия град. Струва си да се отбележи, че има смисъл да инсталирате панорамни прозорци само ако има добра гледка в близост до къщата. Ако гледката се отвори депресираща, тогава е по-добре да оставите обичайните прозорци.

Видове панорамни прозорци

Най-популярните видове панорамно остъкляване са порталите. По правило това са паралелно плъзгащи се конструкции или портали на акордеон. Паралелно плъзгащи се портали. Вратите в такива портали се преместват настрани. Освен това позволяват сгъването на крилото назад, за да се проветри помещението по класически начин. Профилните системи и обков, използвани в такива панорамни прозорци, позволяват производството на конструкции с обща ширина до 6,5 метра и тегло на крилото над 100 килограма. Портали за акордеон. Както подсказва името, вратите в такива портали могат лесно да се преместват настрани по принципа акордеон. Инсталирайки такива панорамни прозорци, ще осигурите широк, напълно безплатен проход. В порталите на акордеон могат да се монтират до 7 врати. Общата дължина на портала също може да достигне 6,5 метра. Ако има нужда от инсталиране на малка панорамна конструкция, можете да използвате профилни системи, предназначени за обикновено остъкляване или плъзгащи се пластмасови конструкции.

Възможни проблеми при инсталиране

Както всички видове остъкляване, монтажът на панорамни прозорци изисква сериозен и обмислен подход. Необходимостта от споразумение за преустройство. Ако в собствения си дом сте свободни да правите каквото искате, инсталирането на панорамни прозорци в апартамент може да създаде сериозни проблеми. Дори ако искате да направите панорамен изход към балкон или лоджия, ще трябва да разрушите част от стената под перваза на прозореца и да монтирате отново радиатора. Тези преустройства трябва да бъдат договорени непременно. Грешен избор на фитинги. Панорамните прозорци са един от най-скъпите варианти за остъкляване. На първо място, заради размера си. Бъдете много внимателни при избора на обков за такива прозорци. Той трябва да бъде издръжлив и специално проектиран за панорамно остъкляване. По-добре е да не избирате неизвестни марки фитинги. С голяма степен на вероятност такива аксесоари няма да издържат натоварванията и конструкцията ще се повреди.
Трудности при инсталиране. Големите крила с тегло около 100 килограма са трудни за транспортиране и монтаж.

Специални конструкции

Ако прозорците не са затъмнени със специални конструкции или тъмни завеси, тогава мебелите бързо ще загубят първоначалния си вид. Поради изгаряне в зависимост от това кой профил се използва, може да възникне изтичане на топлина. Ще бъде трудно да се проветри помещението с панорамно остъкляване. Има само един изход, да инсталирате климатик често възникват трудности при грижата за стъкло на закрито. Но този проблем може да се счита за разрешим, ако използвате специални устройства. Цената на панорамното остъкляване все още е висока. Независимо от тези недостатъци, този метод на остъкляване е изключително популярен.