Безопасно остъкляване.

Когато детето живее в къщата, целият начин на живот и домашната среда са съобразени с неговите нужди. Също така е важно да запомните за прозорците – прозорецът е портал за комуникация с големия свят, но също така е потенциална опасност. Работата на всеки отговорен родител е да направи прозорците безопасни. Голяма грижа за малките. Запазете най-ценното – направете прозореца сигурен! Дори ако сте вкъщи през цялото време, не можете да гарантирате, че ще блокирате достъпа на детето до прозореца. Повечето от трагичните ситуации с бебета, падащи от прозореца, се случват в момент, когато възрастните са у дома. Ето защо е важно да се погрижите за защитата на детето предварително. Моля, обърнете внимание: ВСИЧКИ прозорци в къщата трябва да са безопасни, а не само прозорецът в детската стая. Безопасно остъкляване – какво да имате предвид? За да бъдат вашите прозорци безопасни, е важно да обърнете внимание на някои моменти. Малко дете не трябва да може да отвори прозореца самостоятелно – това е много опасно.

Безопасно остъкляване

Мрежата против комари не предпазва от падане и дори може да предизвика трагедия. Детето възприема мрежата като опора и може да се облегне на мрежата с цялото си тяло – това е много опасна ситуация! Устройствата за безопасност трябва да са лесни за използване и не трябва да затрудняват живота на вас или вашите деца. За да се организира безопасността на децата, в повечето случаи не е необходимо да се сменя целият прозорец. Достатъчно е да се монтират специални фитинги или допълнителни защитни устройства. Как един прозорец може да бъде защитен? Всички налични опции за осигуряване на безопасността на децата могат да бъдат разделени на 3 групи – блокери за оран, специални дръжки за прозорци и фитинги за безопасно отваряне. Животът на децата е отговорност на всеки родител. Създайте безопасна среда за вашето дете, а ние ще ви помогнем да изберете най-доброто решение!

Блокер, кабелен ограничител и фиксатор

Блокери за оран. Същността на тези устройства е да се ограничи оранта, като същевременно се запази възможността за безопасна вентилация. Монтира се бързо и без излишен шум. Ако имате основни ремонтни и строителни умения, блокерите могат да бъдат инсталирани сами. Обикновено това не създава затруднения, но можете да използвате и услугите на нашите майстори. Кабелният ограничител е просто и надеждно устройство. Една част от устройството е прикрепена към крилото, втората към рамката, а къс, издръжлив стоманен кабел в полимерна обвивка действа като ограничаващ елемент. Кабелът се заключва с ключ и освен безопасността на децата повишава защитата срещу взлом. Дължината на кабела ви позволява свободно да отваряте прозореца за вентилация, но не ви позволява да отворите напълно крилото. Фиксаторът на крилото се монтира в долната част на дограмата и също се заключва с ключ. В „затворено“ положение резето здраво държи долната част на крилото близо до рамката, не позволява на прозореца да се отвори, но не предотвратява накланянето на крилото. Можете свободно да проветрявате стаята, без да се страхувате, че детето ще изпадне.

Специални дръжки за прозорци

За безопасността на децата не можете да инсталирате допълнителни устройства, а просто сменете обичайната дръжка на прозореца със специална. Дръжка с ключалка. Заключващата се дръжка е традиционно решение за сигурност. Можете да заключите прозореца както в „затворено“ положение, така и в „наклонено“ положение. Заключващото устройство сигурно ще фиксира позицията на дръжката в избраната позиция. Монтирането на дръжка с ключалка не отнема много време и не изисква сложни умения за монтаж. Дръжка с ключалка за натискане. Дръжката с ключалка за натискане дори не изисква ключ. Преди да завъртите такава дръжка, ще трябва едновременно да натиснете и задържите два бутона, разположени на тялото на блокера – само в това състояние дръжката може да се завърти. Такива сложни манипулации са недостъпни за малко дете, така че то ще бъде в безопасност. Подвижната дръжка е друга опция, която ограничава достъпа на децата до бутоните за управление на прозореца. Дръжката се отстранява и на нейно място се монтира щепсел. За вентилация тапата се движи – сега подвижната дръжка може да се постави и крилото да се завърти до желаната позиция.