Какво е уплътнение за дограма

Уплътненията на дограмата, за какво отговарят и кога трябва да бъдат сменени. Прозорците са едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате вашият дом. По същия начин инвеститорите, които строят нови домове, също прекарват много време в избора на най-добрия вариант. Не е изненадващо, защото именно дограмата определя топлоизолацията на целия обект. Какво е уплътнение за дограма. Един от най-важните компоненти на прозорците, разбира се, са уплътненията. Защо да не се подценява техническото им състояние? Уплътнения за прозорци – важна роля за незабележими елементи. Както модерните фасадни, така и капандурите се различават конструктивно значително от решенията, които можеха да бъдат намерени преди няколко години. В днешно време инвеститорите се занимават с технологично напреднали продукти, в които всеки използван елемент има специфична функция. Това състояние на нещата се вижда преди всичко от броя на монтираните уплътнения на стъклата в рамката, крилото или дори в самия изолационен стъклопакет.

Какво е уплътнение за дограма

Може да има много причини за повреда на уплътненията. Най-често срещаните от тях обаче са високата степен на износване и нискокачествените материали, използвани в производството. И така, как да се справите ефективно с проблема? Кога е необходима смяна на уплътнението? Далеч най-лошата ситуация, която може да възникне в резултат на повреда на уплътнението на прозореца, е така нареченият термомост. Обикновено се създава чрез комбиниране на два материала с различни коефициенти на топлопреминаване. Тази ситуация има редица негативни последици. От вътрешната страна на стъклото започва да се появява конденз. Той като се стича надолу, оставя петна върху бои или мазилки, които са много непривлекателни за окото. Такъв прозорец губи и значителна част от топлоизолационните си качества, което се проявява основно в много по-високи сметки за отопление.

Кога е необходима смяна на уплътнението

Основната задача на тези незабележими елементи е, разбира се, да минимизират загубата на топлина. Важно е обаче да се знае, че поддържането им в добро техническо състояние допълнително ще избегне проблеми, свързани с прекомерен шум. Това е особено важно в случай на недвижими имоти, разположени в центъра на града. Ето защо, ако забележите тези симптоми, трябва незабавно да се свържете с опитни специалисти, като например компанията PVC Експрес, като ние първо ще откриям повреденото уплътнение и след това ще го замениме с ново. Противно на общоприетото схващане, надеждната смяна на уплътнението на прозореца не е толкова лесно, колкото може да изглежда. Евентуалните опити да се справят сами с проблема не могат да донесат резултати.