Безрамково остъкляване

Остъкляването без рамки, което мнозина наричат ​​още финландски, е коренно различно от традиционния дизайн на прозорците. Основната му характеристика е липсата на стандартно подвързване от пластмасови, дървени или алуминиеви профили. Областта на приложение на този вид остъкляване днес надхвърли границите на търговските и офис недвижими имоти. Благодарение на което безрамковите конструкции се използват активно в жилищното строителство. Предимства и недостатъци на безрамково остъкляване. Липсата на видими опорни елементи и хоризонтални мостове прави такива конструкции визуално леки. С високото качество на стъклата, използвани за тяхното производство, е възможно да се постигне ефектът на липса на каквото и да е препятствие между помещението и улицата. Предимствата на безрамковото остъкляване не свършват дотук.

Безрамково остъкляване

А списъкът с предимства се допълва със следните свойства. Висока пропускливост на светлина възможност за интегриране в отвори с различни конфигурации. Минимално въздействие върху външния вид на фасадата на сградите. Възможността за работа в помещения с ограничена площ високо ниво на надеждност и безопасност. Въпреки това, не трябва да идеализирате остъкляването без рамки, тъй като много от неговите видове не са в състояние да задържат топлина. Освен това ниската енергийна ефективност не е единственият недостатък. Някои евтини конструкции нямат 100 % херметичност, така че трябва да сте подготвени, че през прозорците може да духа. Също така при използване на такива системи съществува риск от навлизане на влага в помещенията. Освен това непрекъснатото стъкло изисква редовна внимателна поддръжка. В противен случай те ще повлияят негативно на естетиката на конструкцията.

Уплътняващи профили

При избора на масивен стъклопакет е препоръчително предварително да се предвиди начин за осигуряване на поверителност. Какво представлява технологията за безрамково остъкляване. Терминът финландско остъкляване се е вкоренил и се използва в ежедневието поради популярността на системата, разработена във Финландия. Въпреки това, той не отразява напълно същността и разнообразието на тази технология. В резултат на това все още е правилно да се използва общото име остъкляване без рамки. И да се вземе предвид, че към него принадлежат няколко модификации. Финландското остъкляване е комбинация от системи, състоящи се от горни и долни алуминиеви шини, между които се движат стъклени прегради. В зависимост от модела на системата, тя може да бъде окачена отгоре или поддържана отдолу. Плътното прилягане на съседните крила едно към друго се постига чрез използването на ненатрапчиви уплътняващи профили.