Въртящи се прозорци

Въртящият се прозорец все още е рядкост, но тази модификация има отлични перспективи. Липсата на популярност на подобни дизайни се дължи на ниската информираност на купувачите, които понякога дори не подозират за съществуването на такива модели. Клиентите обикновено научават за тези конструкции, когато проектът предвижда нестандартни форми на прозорци в съоръжението и те трябва да бъдат оборудвани с активни крила. Тези модели имат и друго име, в зависимост от метода на монтаж, могат да се въртят около хоризонтална или вертикална ос. При оборудването на отвори, разширени нагоре или просто големи по площ, е препоръчително крилата да се монтират по такъв начин. Че да се въртят около вертикална ос. Къде се използват въртящи се прозорци? В допълнение към къщите с нестандартни прозорци. Тези модели най-често се избират да имат отлична панорамна гледка и възможност за проветряване на помещенията.

Въртящи се прозорци

Особеността на конструкциите е, че позволяват остъкляване на отвори с площ до 5 m². Освен това крилото на прозореца в този случай няма вертикални вдлъбнатини. Което осигурява отличен преглед. По-рано такъв ефект можеше да се постигне само с използването на неподвижни конструкции на крилото или скъпи системи за панорамно остъкляване. В допълнение, методът на отваряне на панти е идеален за модели. Интегрирани в наклонени равнини. В резултат на това много покривни прозорци са оборудвани с централно окачени системи с допълнително устройство за фиксиране на крилата в отворено положение. Независимо от формата на рамката, траекторията на отваряне на крилото прави невъзможно използването на мрежи против комар. Така че ще трябва да се помисли за алтернативна защита от насекоми.

Специални панти

Предимства на централно окачените прозорци. Шарнирните прозорци допринасят изцяло за създаването на комфортна среда в интериора. Въпреки че тези модели са създадени със строго определена цел. Както вече споменахме, се случи така, че те имат и други положителни качества. Осигуряване на ефективна енергоспестяваща вентилация поради пълното разделяне на потоците. Топлият въздух в такъв прозорец излиза през горния слот, а свежият въздух бързо навлиза от улицата през долната част на отворения отвор. Способността да издържат на крила с тегло до 200 килограма. Така че средно окачените модели могат безопасно да бъдат оборудвани с прозорци с двоен стъклопакет с триплекс визуална цялост на конструкцията. Това качество се осигурява чрез използването на специални скрити панти. Възможност за монтаж в отвори на цялата височина на помещението. Максималните размери позволяват това високо ниво на сигурност.