Дренажен отвор

Пластмасовият профил се състои вътрешно от система от няколко камери. Такава структура придава на рамката на прозореца топлоизолационни свойства и не позволява да замръзне при силни студове. Поради образуването на кондензат или валежи, водата може да се натрупа вътре в профила. Което е вредно за структурата на прозореца. Дренажен отвор. Поради тази причина са изобретени дренажните отвори за пластмасови прозорци. Дренажни отвори на пластмасови прозорци. Когато купувате, препоръчваме да проверите пластмасовите прозорци за дренажни отвори. Тяхното отсъствие, дефекти или брак могат да доведат до значителни затруднения в работата на конструкцията на прозореца.

Дренажен отвор

Отстраняване на влага от профила. Дренажните отвори са неразделна част от пластмасовите прозорци. Те служат предимно за отвеждане на водата от профила. Влагата вътре в пластмасовата рамка се натрупва в резултат на образуването на кондензат или навлизането на валежи в пукнатините на нехерметично затворено крило. Принципът на работа на дренажната система е много прост. Когато върху или вътре в профила се събере достатъчно количество вода, тя изтича през дренажния процеп, който се образува при производството на прозореца. Системата е проектирана по такъв начин, че водата да не попада върху усилващия профил, като по този начин осигурява на прозорците дълъг експлоатационен живот без образуване на ръжда.

Почистване на дренажни отвори

Ние гарантираме качеството на произведената пластмасова дограма и монтажните работи. При производството на прозорци се използват висококачествени компоненти – профилни системи VEKA и обков GU от Германия, както и нискоемисийно стъкло от Guardian (САЩ). Дренажната система е от голямо значение за изграждането на прозорци, като същевременно е почти невидима. Отворите са защитени от запушване и проникване на вода с наслагвания в същия цвят като профила. И все пак с течение на времето дренажната система започва да изисква почистване. Неизправностите в работата му могат да доведат до различни неприятни последици. Водата в профила през зимата може да замръзне и да причини замръзване на пластмасата или напълно да я унищожи. Като превантивна мярка, когато миете прозорците, почиствайте дренажните отвори от прах и мръсотия. Намирането им не е трудно, просто отворете крилото на прозореца.