Дренажни отвори

Пластмасовият профил се състои вътрешно от система от няколко камери. Такава структура придава на рамката на прозореца топлоизолационни свойства и не позволява да замръзне при силни студове. Поради образуването на кондензат или валежи, водата може да се натрупа вътре в профила, което е вредно за структурата на прозореца. Поради тази причина са изобретени дренажните отвори за пластмасови прозорци. Дренажните отвори са неразделна част от пластмасовите прозорци. Те служат предимно за отвеждане на водата от профила. Влагата вътре в пластмасовата рамка се натрупва в резултат на образуването на кондензат или навлизането на валежи в пукнатините на нехерметично затворено крило.

Дренажни отвори

Принципът на работа на дренажната система е много прост. Когато върху или вътре в профила се събере достатъчно количество вода, тя изтича през дренажния процеп, който се образува при производството на прозореца. Системата е проектирана по такъв начин, че водата да не попада върху усилващия профил, като по този начин осигурява на прозорците дълъг експлоатационен живот без образуване на ръжда. Дренажната система е от голямо значение за изграждането на прозорци, като същевременно е почти невидима. Отворите са защитени от запушване и проникване на вода с наслагвания в същия цвят като профила. И все пак с течение на времето дренажната система започва да изисква почистване.

Висококачествени компоненти

Неизправностите в работата му могат да доведат до различни неприятни последици. Водата в профила през зимата може да замръзне и да причини замръзване на пластмасата или напълно да я унищожи. Като превантивна мярка, когато миете прозорците, почиствайте дренажните отвори от прах и мръсотия. Намирането им не е трудно, просто отворете крилото на прозореца. Когато купувате, препоръчваме да проверите пластмасовите прозорци за дренажни отвори. Тяхното отсъствие, дефекти или брак могат да доведат до значителни затруднения в работата на конструкцията на прозореца. При производството на прозорци се използват висококачествени компоненти профилни системи и обков, както и нискоемисийно стъкло.