Едностъклен прозорец

Прозорците с един стъклопакет са конструкции прозорци с единичен или двоен стъклопакет в капандурите. Тези модели имат широк спектър от приложения и са търсени. Наистина, в ситуации, в които е необходима само защита от вятър, прах и валежи за интериора, не се изисква двоен стъклопакет. Чрез опростяване на дизайна на прозорците е възможно да се намали теглото и цената им. Тази статия ще ви разкаже по какво се различава единичното остъкляване от другите технологии. Къде се препоръчва да го използвате и в какви ситуации е препоръчително да го изоставите. Предимства на прозорците с един стъклопакет. Когато се използват прозорци с едностъклен прозорец, PVC профилите не изпитват същото напрежение като конструкциите с прозорци с двоен стъклопакет. Това значително намалява риска от деформации и преждевременно износване на фитингите.

Едностъклен прозорец

Освен това тази опция за завършване на прозорци ви позволява да спестите много. Ако в капандурата е монтиран дебел триплекс, звукоизолацията значително ще се подобри. В този случай обаче натоварването на профилните системи и фитинги ще се увеличи. Недостатъците на такива конструкции могат да се дължат само на лоша топлоизолация, но именно в тази ситуация това е по-скоро условен недостатък. В крайна сметка, когато избират прозорци с единичен стъклопакет, купувачите първоначално не разчитат на тяхната висока енергийна ефективност. Къде се препоръчва използването на прозорци с едно стъкло. Всъщност няма ограничения за използването на тази технология. Смята се за универсален, това е подходящо както за външно, така и за вътрешно остъкляване.

Стъклената площ

Самото стъкло има достатъчно висока топлопроводимост, поради което всъщност не участва в процеса на поддържане на комфортна температура в интериора. Марката на профила, броят на вътрешните камери. Дълбочината на монтаж също нямат фундаментален ефект върху енергийната ефективност, които са с еднорамкови прозорци. В крайна сметка по-голямата част от загубата на топлина се случва през стъклената площ. Следователно такъв пластмасов прозорец може да има поне 8 въздушни камери в профила на крилото и рамката.