Избор на фирма

Когато за първи път се сблъскаме с необходимостта да поръчаме дограма, възникват много въпроси. Които в крайна сметка се свеждат до проблема – на коя фирма да поверим стъклопакета? За неспециалист отговорът на този въпрос може да бъде доста сложен. Имайте предвид, че именно правилният избор на фирма за дограми е основният фактор за успеха на цялата задача по остъкляването. Така че нека да преминем през точките. Евтиното не е най-добрият вариант. Първото нещо, което идва на ум на мнозина, е да се обадят на няколко компании и да изберат най-евтината оферта. Уловката на този подход се крие във факта, че прозорецът е технически сложен продукт с много характеристики, така че качеството на прозореца е много важно. Ако попаднете на оферта, която е с 30-40% по-ниска от средната за пазара, очаквайте проблеми. В 99% от случаите ще срещнете значителни недостатъци, които ще извадят продукта от строя още в първите месеци или дори след седмици.

Избор на фирма

Избягвайте компании, които са твърде млади. Проблеми с мистично изчезване трябва да се очакват от млада компания. Която се появи на пазара съвсем наскоро и за която никой нищо не е чувал и няма данни в интернет. Първоначално може да сте уверени, че компанията се развива бързо и има големи перспективи. Но след това може да се изненадате да разберете, че такова юридическо лице вече не съществува. И безуспешно да се опитате да наложите гаранционни задължения. Тази точка е тясно свързана с предишната, но тук ще разгледаме спазващите закона играчи на пазара на прозорци, които работят честно, ценят репутацията си и няма да измамят никого. И все пак, ако компанията работи само няколко години, тя обективно няма достатъчно опит. И това се отнася не само за производството и монтажа на големи тежки конструкции със специални изисквания и характеристики, но и за обикновени прозорци.

Гарантирано качество на прозорци

По-разумно и в резултат на това по-икономически целесъобразно! Да се ​​даде предпочитание на една от онези компании, които са на пазара от дълго време, поне 10-15 години. По-добре е да се обърнете за прозорци към някой от онези производители на прозорци, чиито имена са известни, успехът и стабилността на които са потвърдени от много години. А не от веселите изказвания на ефективни мениджъри. Трябва да се разбере, че успоредно с трудовия опит, компанията развива стабилни партньорства с доставчици на най-добрите компоненти от лидерите на световния пазар. Това се отнася за PVC профили, фитинги и стъкло. Това гарантира качеството на компонентите, стабилността на запасите от резервни части и допълнителни елементи. Те може да са необходими при дългосрочната експлоатация на бъдещата ви дограма.

Фирма производител на дограма

Също така е много важно този, на когото поверите остъкляването на вашия апартамент или вила, да е пълноправен производител. Тоест има собствено производство. Много по-надеждно е да се свържете директно с производителя, отколкото с дистрибутор, който не носи отговорност за качеството на доставените продукти. Още по-важно е производството, в което ще се сглобяват вашите бъдещи прозорци, да е оборудвано с модерни линии. Всеки разбира, че също е възможно да се сглоби прозорец на коляно в гаража, но това изобщо не е прозорецът, който ще бъде надежден и издръжлив. Как да разберете за производството? Ако една компания има солиден модерен завод, тя няма да го скрие, а ще посвети отделна статия на продукцията си на уебсайта с демонстративни снимки и видеоклипове.