Изолационни стъкла

За да имат модерните прозорци отлични характеристики. Производството на изолационно стъкло трябва да се извършва в стриктно съответствие с технологичните стандарти. Изолационни стъкла. Основното изискване за тези продукти е абсолютната херметичност. В допълнение към това обаче има редица също толкова важни критерии – стабилността на формите. Декларираната от производителя звуко и топлоизолация, както и липсата на конденз от вътрешната страна на прозорците. Този резултат може да се постигне само при спазване на всички стандарти в производствения процес. Нюанси на терминологията. Технологията на производство на прозорци с двоен стъклопакет за прозорци от пластмаса, еврогреди и алуминий е една и съща. В резултат на това няма отделно производство на дървени прозорци с двоен стъклопакет и други техни видове.

Изолационни стъкла

Освен това самият този термин съдържа семантична грешка, която може да бъде подвеждаща. В крайна сметка в нито един стъклопакет няма дървени части и в този случай говорим за производство на прозорци с двоен стъклопакет за дървени прозорци. За производството на тези елементи от прозоречни конструкции се използват различни видове стъкло метални или пластмасови дистанционери. Уплътнители, инертен газ, абсорбатор на влага, декоративни елементи като фюзинг, полимери, скосявания и прошивки енергоспестяващи и шумоизолиращи покрития. За производството на изолирани стъкла с отопление се използват допълнителни материали и специални технологии. Етапи на производство на прозорци с двоен стъклопакет. Благодарение на автоматизацията на някои етапи от този процес беше възможно да се постигне по-високо качество и да се намали времето за производство на изолационни стъкла.

Производствена процедура

Цялата производствена процедура се състои от 7 етапа рязане на стъкло режещи дистанционери. Като дистанционни рамки, миене на стъкло, нанасяне на уплътнител, шлифоване на стъклени ръбове, първичен монтаж и окончателно запечатване. След приключване на всички горепосочени процеси, изолационните стъкла са готови за вграждане в дограмата. Рязане на стъкло. Една от основните и най-важни процедури е рязането на стъкло. Освен това в този процес е важна не само точността, но и запазването на структурата на материала, който се отрязва. Както и осигуряването на гладки ръбове на стъклото. Факт е, че в процеса на рязане върху стъклото се образуват микропукнатини, които имат способността да се самолекуват доста бързо. В резултат на такава функция, ако се колебаете, можете да толерирате брак. Следователно, с висококачествено рязане, прекъсването трябва да се извърши веднага след срязването.