Изпотяване на прозорец.

Пластмасовите прозорци се „потят“. Каква е причината за това? Това наистина ли е индикатор за лошо направен или дефектен дизайн, както смятат някои? Изпотяване на прозорец. С покупката на пластмасови прозорци се решават няколко проблема. Не е нужно да мислите за външния вид на рамките, изолирайте прозорците за зимата. Пластмасовите прозорци осигуряват отлична защита срещу течения, студ, дъжд и прах. Много често обаче, особено през зимата, собствениците на пластмасови прозорци са неприятно изненадани. Прозорците им се замъгляват. Грешка ли беше изборът на PVC дограма? Кондензът върху пластмасовите прозорци не е причина за паника! Ако пластмасовите прозорци в къщата ви имат конденз, това само потвърждава, че сте закупили качествен продукт и че той е херметичен и правилно инсталиран.

Изпотяване на прозорец

Защо пластмасовите прозорци се „потят“? Основната причина за замъгляване на пластмасови прозорци е повишената влажност на въздуха в помещението. Поради понижаването на външната температура през зимата, най-студената част на прозореца – стъклото – се охлажда и температурата на повърхността му достига точката на оросяване. Точката на оросяване е температурата, при която въздухът, имащ определена начална температура и относителна влажност, вече не е в състояние да абсорбира влага. Моля, обърнете внимание, кондензацията върху пластмасовите прозорци е абсолютно нормална, тъй като пластмасовите прозорци имат висока степен на плътност, променяйки нормалния режим на вентилация и топлообмен в помещението. Особено внимателни трябва да са собствениците на нови жилища. Новите бетонни стени са в състояние да задържат излишната влага до 2 години след завършване на строителството. Проветрявайте по-често помещенията в такива сгради.

Съвети за намаляване на влажността на закрито

Опитайте се да поддържате температурата на въздуха в помещението не по-ниска от 20 ° C и относителната влажност не по-висока от 45%. Необходимо е помещенията да се проветряват поне 3 пъти на ден за 10-15 минути. Когато купувате обков за прозорци, попитайте мениджърите за допълнителни възможности за регулиране на микроклимата. Гребени, микровентилация, зимна вентилация, вентилационни клапани ще ви позволят да изберете най-удобния начин за проветряване на помещението. Вентилационният капак трябва да има течение. Желателно е вътрешните врати в къщата да са отворени. Отоплителните уреди трябва да бъдат освободени от затрупващи предмети дивани, мебели, оборудване. Редовно проветрявайте стаята, това не само ще ви позволи да се отървете от такъв проблем като замъгляване на пластмасови прозорци, но и ще има благоприятен ефект върху вашето здраве.