Какво е дръжка на прозорец

След като са взели решението за закупуване на пластмасови прозорци. Собствениците на жилища са изправени пред проблема с избора на правилната PVC конструкция, нейната конфигурация и функционалност. Какво е дръжка на прозорец. Много въпроси изискват решение в началния етап, още преди производството на прозоречната система. Един от тях е монтирането на дръжка на отварящите се врати. Най-често срещаният стандартен вариант е местоположението му строго в средата. Но това не винаги е оправдано въз основа на естетически съображения, използваемост и така нататък. Съвременните фитинги от техническа гледна точка ви позволяват да изберете почти всяко място на повърхността от профила на крилото. Като вземете предвид оправданата нужда или желанията на потребителя. Уместността на нестандартното подреждане на дръжките.

Какво е дръжка на прозорец

На пръв поглед може да изглежда, че въпросът за местоположението на дръжките за отваряне на крилото на пластмасов прозорец не е от значение. Всъщност това не е съвсем вярно. Има много ситуации, в които решението на този проблем изисква внимателен анализ. Което от своя страна ви позволява да изберете единствената правилна опция. Нека разгледаме най-често срещаните. Нисък ръст. Ако собственикът на дома или един от членовете на семейството е нисък. Тогава този човек, за да отвори прозорец за вентилация, ще трябва да се сблъска с проблем, който може да бъде решен по няколко начина. Да поотърси помощ от по-висок член на семейството, което не винаги е възможно. Използване на стол, табуретка, които могат да бъдат травмиращи, за това поставете дръжката под централната част на крилото.

Прозорци в гараж

Последният вариант е най-удобният и удобен за всички жители на апартамента. Физическо ограничение. Отварянето на прозореца с дръжката в средно положение може да бъде трудно или невъзможно за възрастен човек. Човек с увреждания или просто със здравословни проблеми. В този случай не говорим за естетическата страна на въпроса, а за удобната работа на прозореца за хора с увреждания. Долната позиция на дръжката на прозореца ще помогне за справяне с проблема. Висока подредба на прозорците. Прозорците имат няколко функции, основната от които е достъпът на естествена светлина до стаята. В някои стаи те трябва да бъдат поставени много високо под тавана. Примери за такова разположение включват прозорци в гараж, производствени халета и покривни прозорци.