Как се взема размер на прозорци

Необходимостта от инсталиране на пластмасови прозорци възниква не само при извършване на ремонтни дейности в стари къщи. Понякога това става единствената опция в случай на преди това неправилно монтирана полупрозрачна конструкция. Как се взема размер на прозорци. Трябва да започнете процеса, като изберете производител. След като внимателно прецените всички предимства и възможни недостатъци на производителя на прозоречни конструкции. Трябва да се свържете с офиса, на фирмата за прозорците. Изисквания към бизнес качествата на специалист по измерване. Тази, не на пръв поглед, незначителна процедура трябва да се извърши от опитен служител с впечатляващ запас от знания. От компетентността и професионализма зависи не само точността, с която ще бъдат направени измервания на отворите на прозорците. Но и общото впечатление за компанията, решението за продължаване на сътрудничеството с този конкретен производител.

Как се взема размер на прозорци

Ето защо фирмите за производство и монтаж на прозорци са внимателни към подбора на кандидати за тази позиция, като вземат предвид бизнес, морални качества на специалист. Трябва да бъдете съвестни, честни, учтиви, точни притежават инженерни, математически, психологически познания. Високо ниво на самоорганизация имат добро пространствено въображение. Обикновено тази позиция се възлага на специалисти с опит в монтажния екип. В същото време комбинацията от задълженията на монтажник и измервател е неприемлива. Какви въпроси трябва да бъдат зададени и съгласувани при измерване на прозорци? Много потребители смятат, че е възможно самостоятелно да се измерят всички параметри на отвора на прозореца. Трябва обаче да се разбере, че скоростта на монтаж и качеството на инсталираната конструкция ще зависят от точността и надеждността на получените данни.

Функционалността на прозореца

Освен това услугите на фирмата за измерване на прозорци са безплатни в повечето компании. След като се съгласите с управителя на фирмата за прозорци, датата и часа на пристигането на служителя, подгответе работния фронт. Преместете мебелите далеч от отвора на прозореца, премахнете цветя и други интериорни предмети от перваза на прозореца, свалете завесите. Освен това е препоръчително предварително да подготвите списък с въпроси и желания, които трябва да бъдат изяснени от служителя. Един от най-важните въпроси е броят на щората и отваряемите крила. Колкото повече отварящи секции има, толкова по-скъпа ще бъде цялата конструкция. Но като се намали броя им до минимум, клиентът рискува да намали функционалността на прозореца и удобството да се грижи за него. Вслушайте се в мнението на специалист, той ще посъветва оптималното съотношение на броя и местоположението на отварящите се и щори крила.