Как се почистват прозорци

Прашните, кални, небрежно изглеждащи прозорци могат да намалят привлекателността на всеки, дори и на най-зрелищния интериор. Очевидно дограмата трябва да е идеално чиста, а стъклото да е прозрачно и лъскаво, без ивици и драскотини. За да бъде всичко точно така, трябва да можете правилно да миете и почиствате прозоречни конструкции, както откъм улицата, така и от помещенията. И ако не е трудно да се измие прозоречната конструкция вътре в стаята, тогава много хора имат въпрос. Как се почистват прозорци отвън, особено ако се намират на висок етаж? Общи препоръки за грижа за прозорците. Има определени препоръки, чието спазване ще направи процеса на измиване на прозорци, както отвън, така и отвътре, възможно най-ефективен. Преди да започнете работа, стъклото трябва да се избърше със суха кърпа, като по този начин се почисти от прах.

Как се почистват прозорци

Използвайте топла вода за почистване на рамката. Използването на гореща вода може да доведе до пожълтяване на пвс профила. След измиване на прозореца, за да се избегне появата на ивици, повърхността се избърсва до сухо. За да се грижите за съвременните пластмасови прозорци, не можете да използвате разтворители. Съединения, съдържащи алкохол и други агресивни вещества, ако не искате да повредите пластмасовата рамка или уплътненията. Твърдите гъби не са подходящи за почистване на прозорци, а остри предмети като ножове и остриета не трябва да се използват за отстраняване на засъхнала мръсотия. Прахът и содата за хляб могат да надраскат стъклото и също не трябва да се използват. Професионалистите препоръчват да се използват само висококачествени продукти като спрейове или кремообразни пасти.

Конструкцията на прозореца

Последователността на грижите за прозореца вътре в стаята. Подготвяме всички необходими инструменти като специална гъба, гумено скреперче, микрофибърни парцали, почистващи препарати за стъкло и профили. Започваме да мием конструкцията на прозореца с рамката. За да се грижите за профила на прозореца, се препоръчва използването на специални продукти без абразиви. Нанасяме почистващия препарат върху рамката на цялата конструкция, след това го смиламе и го избърсваме до пълно изсъхване с микрофибър. Ако има драскотини по вашия PVC прозорец, те трябва да бъдат отстранени с лак. Започваме да мием стъклото. Избърсваме стъклото със суха кърпа, нанасяме тънък слой препарат към стъклото със спрей. За да предотвратите оставането на ивици по прозореца, измийте продукта от горе до долу.