Коя фирма да изберем

Когато за първи път се сблъскаме с необходимостта да поръчаме дограма. Възникват много въпроси, които в крайна сметка се свеждат до проблема – на коя фирма да поверим стъклопакета. За неспециалист отговорът на този въпрос може да бъде доста сложен. Коя фирма да изберем. Имайте предвид, че именно правилният избор на фирма за дограми е основният фактор за успеха на цялата задача по остъкляването. Така че нека да преминем през точките. Първото нещо, което идва на ум на мнозина. Е да се обадят на няколко компании и да изберат най-евтината оферта. Уловката на този подход се крие във факта, че прозорецът е технически сложен продукт с много характеристики. Така че качеството на прозореца е много важно.

Коя фирма да изберем

Ако попаднете на оферта, която е с 30-40% по-ниска от средната за пазара, очаквайте проблеми. В 99% от случаите ще срещнете значителни недостатъци, които ще извадят продукта от строя още в първите месеци или дори седмици на работа. И това е в най-добрия случай. И в най-лошия случай прозорецът няма да се побере по размер. Веднага ще пропусне вода или компанията просто ще изчезне след сключване на договора и получаване на плащане от вас. Проблеми с мистично изчезване трябва да се очакват от млада компания. Която се появи на пазара съвсем наскоро и за която никой нищо не е чувал и няма данни в интернет. Първоначално може да сте уверени, че компанията се развива бързо и има големи перспективи, но след това може да се изненадате да разберете, че такова юридическо лице вече не съществува и безуспешно да се опитате да наложите гаранционни задължения.

Характеристики

Тази точка е тясно свързана с предишната, но тук ще разгледаме спазващите закона играчи на пазара на прозорци, които работят честно, ценят репутацията си и няма да измамят никого. И все пак, ако компанията работи само няколко години, тя обективно няма достатъчно опит, за да се справи със сложни задачи и да вземе предвид всички нюанси на вашето съоръжение. И това се отнася не само за производството и монтажа на големи тежки конструкции със специални изисквания и характеристики, но и за обикновени прозорци. Неопитен майстор може да не успее да избере правилното остъкляване за разрушен балкон в апартамента или да не вземе предвид необходимостта от използване на разширение за последващо довършване.