Облицовка сайдинг.

Ако мислите да подмените сайдинга или да монтирате нов сайдинг, имате много възможности. Една от тези опции е хоризонтална сайдинг. Но какво е сайдинг, защо е толкова популярен и как избирате правилния тип и стил за вашия дом?  В тази статия ще обсъдим холандски сайдинг от винил спрямо традиционните алтернативи и кой избор може да е най-добрият за вас. Какво е облицовка сайдинг? Ако някога сте гледали жилищна облицовка и сте си мислили, че изглежда като борд на дървен платноход, ще сте прави. Първите заселници на Америка бяха майстори в изграждането на здрави, надеждни ветроходни кораби. Които можеха да издържат на всичко, което морето можеше да предложи. Не след дълго те започнаха да прилагат експертния си опит в корабостроенето в жилищното строителство. Което доведе до вдъхновената от мореплаването обшивка, която често се използва за завършване на екстериора на къщи днес. Сайдингът е лесен за забелязване – просто потърсете широки дъски, които се покриват една с друга.

Облицовка сайдинг

Повечето облицовки са монтирани хоризонтално, но има и такива вертикален и архитектурни инсталации, които могат да помогнат за създаването на уникален и изключително привлекателен дом. Защо да изберете хоризонтален сайдинг? Много видове хоризонтален сайдинг са достъпни за собствениците на жилища. Включително сайдинг от винил, дървен сайдинг, метален сайдинг и фиброциментов сайдинг. От всички тези типове виниловият хоризонтален сайдинг е най-популярен, защото е: Атрактивен. Винилов хоризонтален сайдинг придава на вашия дом класически вид, който никога не излиза от мода.  Лесен за монтиране. Виниловия хоризонтален сайдинг може да се монтира бързо и лесно. Той е рентабилен. Тъй като е лесен за монтиране, разходите са по-ниски в сравнение с по-сложните опции за сайдинг, като например вертикален сайдинг. Ниска поддръжка. Сайдингът може просто да се почисти с градински маркуч и мека четка. Издръжливост. Виниловият хоризонтален сайдинг е много по-устойчив на увреждане от влага от дървения сайдинг.

Винилов сайдинг срещу традиционен сайдинг

Обичате вида на дървото, но искате издръжливостта на винила? Много дизайни на винилови плоскости имат дървесна текстура и печат, които им придават вид на дърво без висока поддръжка. Когато избирате хоризонтален винилов сайдинг за вашия дом, обикновено имате две възможности: традиционен винилов сайдинг или холандски винилов сайдинг. Основната разлика между тези два вида винилов сайдинг е профилът и начина, по който всяко парче сайдинг се подрежда по време на монтажа. Докато и двата вида се състоят от дъски, които се припокриват една с друга, холандската обшивка е проектирана по малко по-различен начин. Всяка дъска има вдлъбнат ръб, който създава атрактивни линии на сенки. Тези сенчести линии придават визуална текстура, която подобрява привлекателността на вашия дом. Традиционният винилов сайдинг изглежда подобен на холандския отблизо. Въпреки това, правите ръбове на дъските не създават естетически приятните сенки, които правят холандския сайдинт толкова търсен.

Лесен начин да добавите чар към дома си

Когато избирате между холандски винилов сайдинг и традиционен сайдинг, наистина е въпрос на естетика. И двата предлагат еднаква издръжливост, подобна ценова точка и широк набор от красиви цветове. Независимо дали изберете хоризонтална или вертикална облицовка. Вие подобрявате външния вид и привлекателността на вашия дом и го предпазвате от елементите за години напред. В Stillplast нашите експерти по сайдинг предлагат всички съвети и помощ, от които се нуждаете, за да изберете правилния цвят, материали и други. Свържете се с нас, за да започнете следващия си проект за сайдинг.